Més de 1.900 ciclistes a la pedalada de Festa Major

Entre els ciclistes hi havia des d'un nadó de mesos fins al més veterà, un home de 85 anys

Oriol Manrique
04 de juliol del 2015
Actualitzat el 05 de juliol a les 7:18h
La plaça de Ricard Camí s'ha omplert de bon matí amb centenars de ciclistes
La plaça de Ricard Camí s'ha omplert de bon matí amb centenars de ciclistes | Foto: Ramon Navarro

La plaça de Ricard Camí de Terrassa s'ha omplert de bon matí amb centenars de ciclistes Foto: Ramon Navarro


Un any més la pedalada ha estat una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major de Terrassa. Aquest dissabte al matí unes 1.900 persones s'han aplegat a la plaça de Ricard Camí per participar en una activitat que enguany ha celebrat la 28a edició.

"Volem que sigui una activitat lúdica i en família per tal que pares, fills i avis passin un dissabte junts i es diverteixin", ha dit Laura Roca, tècnica d'esports de l'Ajuntament. I així ha estat, a la pedalada s'han pogut veure des d'un nadó de pocs mesos fins a un ciclista nascut l'any 1930.

Entre els participants hi havia Angel Conejo que des de fa quatre anys participa a la pedalada. No hi va amb la família però no se sent sol perquè ha conegut gent a les antigues edicions. "És una activitat per a totes les edats, no cal ser esportista", ha afirmat i es mostra satisfet amb l'organització per part de l'Ajuntament. És de la mateixa opinió Josep Claret que hi ha participat per sisena vegada i ho fa acompanyat d'amics. 

Però no tots són ciclistes veterans també hi ha el cas de persones que s'han estrenat. Juan Carlos ha portat el seu fill per primera vegada a la pedalada encara que creu que "no és un recorregut fàcil per nens". També Lourdes Morera participa per primer cop amb el seu marit, Jaume Martínez. Aquest matrimoni ho fa per afició perquè consideren que és una "competició bastant fàcil i està ben organitzada", però l'únic problema que troben és la calor.

Malgrat que avui el sol no ha aparegut al llarg de l'activitat sí que la calor s'ha fet notar. Amb previsió, els organitzadors s'han esforçat a conscienciar la gent sobre les altes temperatures d'aquest dies i han recomanat que els participants portessin aigua per hidratar-se. També des de l'Ajuntament s'han reforçat les mesures de seguretat i prevenció per evitar qualsevol incident
 
Aquest any la pedalada  ha comtat amb l'ajut de Decathlon, la qual cosa ha permès que "els premis tinguin més qualitat", com ha manifestat Roca i, a més, els participants s'han pogut endur una samarreta de regal.

L'activitat ha transcorregut sense incidències rellevants.