La CUP es nega a participar al seguici d'autoritats de Festa Major de Terrassa

La formació ha sortejat les dues entrades per veure la jornada castellera des de l'Ajuntament

La Torre
03 de juliol del 2015
Actualitzat el 04 de juliol a les 8:27h
La CUP ha anunciat que no participarà al seguici d'autoritats, que es farà el diumenge a tres quarts de deu del matí perquè entén que "no és un acte acceptable per a la ciutadania i que hauria de ser públic". A més, la formació egarenca tampoc entrarà a la Catedral ni participarà en la missa, a la qual assistirà el Bisbe Mossèn Sainz Meneses.

De totes maneres, la CUP critica la participació de la corporació municipal en un acte uniconfessional, el catòlic. A més a més, es mostren contraris a que l'equip de govern introdueixi a la Catedral el penó municipal, un exemplar històric de la bandera de Terrassa, que actualment queda a la sala de plens.

"El fet que hi hagi una separació entre el fet públic i el confessional hauria d'estar més que superat en ple 2015", segons la CUP. Perquè així "es respecten les creences que conviuen a Terrassa". És per això que l'agrupació municipal visualitzarà aquest rebuig, simbòlicament, en la vestimenta de la regidora Maria Sirvent durant el ball de Plaça.

D'altra banda, aquest divendres al migdia, la CUP de Terrassa ha realitzat el sorteig de les dues entrades per accedir al balcó de l'Ajuntament durant l'actuació castellera. El sorteig s'ha realitzat entre 72 persones que han fet servir l'etiqueta "#PerFestaMajorElPobleAlBalcó" a les xarxes socials. El nom de la guanyadora, Aida Collado, ha estat seleccionat per dues mans innocents, els joves castellers Carme i Gerard.

La CUP es mostra molt satisfeta per aquest primer canal de participació ciutadana que ha establert. Tanmateix, afirmen que ja estan començant a estudiar quines possibles entrades posaran en disposició en els pròxims dies a causa de l'èxit d'aquesta darrera convocatoria
 

La regidora Maria Sirvent juntament amb les mans innocents durant el sorteig Foto: CUP Terrassa