Arquimedes de Terrassa prioritza els vianants

Els vial de ca N'Autell podria patir ralentitzacions en la circulació de vehicles, però no es tallarà | Les intervencions tenen un pressupost de 140.063,53 euros i una durada d'uns dos mesos

per La Torre, 3 de juliol de 2015 a les 16:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dimarts, 7 de juliol, comença un paquet d'actuacions orientades a la pacificació i seguretat del trànsit als barris de Ca n'Aurell i de Can Palet de Vista Alegre. Les dues actuacions tot i que tenen un caràcter molt diferent, tenen com a objectiu resoldre diferents necessitats relacionades amb el trànsit, al primer car, amb una especial atenció als vianants i, al segon, als vehicles. Ambdues estan emmarcades dins el programa Terrassa Barris en Marxa, de millora de l’espai públic.

Al carrer d’Arquimedes s’actuarà a les cruïlles del carrer d’Arquimedes amb Fra Bonaventura Gran, Martí Díez, Irineu, Dr. Ullés, Antoni Torrella i Columel·la on es desenvoluparà aquesta actuació. En les sis cruïlles, amb petites particularitats, s’intervindrà per garantir la continuïtat de la vorera, facilitar l’aprofitament dels vianants i millorar l’accessibilitat. La nova estructura que es genera s’adequa als usos actuals dels carrers perpendiculars al d’Arquimedes i habilita un espai per l’aturada dels vehicles, reduint i pacificant el trànsit en tot l’àmbit. La reconfiguració d’aquests espais, on es prioritza el pas de vianants, es reforçarà amb l’ús de panots que els conferiran un aspecte visual coherent amb aquest ús.


Es modificarà la ubicació d’algunes de les pilones generant un espai d’aturada i minimitzant els incidents dels vehicles amb aquest elements. A més, s’aprofitarà per redistribuir altres elements de mobiliari urbà. Per exemple, al carrer del Doctor Ullés es pintaran jocs infantils a terra, amb la voluntat de projectar la prioritat d’ús d’aquests espais per part dels vianants i els veïns. Aquestes feines generaran en alguns moments limitacions al trànsit.

L’ocupació de les voreres comportarà que en alguns punts els vianants hagin de circular ocupant part de la calçada, que serà degudament condicionada a aquest efecte. Per aquest motiu, en alguns punts els vehicles hauran de reduir la velocitat. En qualsevol cas, els veïns de l’àmbit de l’obra tenen garantit l’accés als seus aparcaments.


D’altra banda, pel que fa a l’actuació de Can Palet de Vista Alegre, l’objectiu és millorar la seguretat del trànsit als carrers de Cadernera, Pinsa, Gavina, Tord, Vista Alegre, Font de Ferro, Xot, Pigot i l’Àliga. Aquestes vies tenen un pendent superior al 15% i amb el pas del temps i l’efecte del mateix trànsit i la climatologia el paviment ha perdut adherència. Per aquest motiu, l’actuació consisteix a granallar tota la superfície de formigó entre les bandes antilliscants d’aquests carrers. El granallat, que afectarà un total de 7.232 metres quadrats, permetrà augmentar l’adherència dels neumàtics i minimitzar les situacions de risc.

Les actuacions a Ca n’Aurell i a Can Palet de Vista Alegre han estat adjudicades a l’empresa Hercal Diggers, SL i compten amb un pressupost de 140.063,53 € (IVA inclòs), 73.816,06 € per la primera de les obres i 66.247,47 € per la segona. Està previst que els treballs es desenvolupin durant un termini de dos mesos.

 

Participació