La PAH manté el pols contra el BBVA

La Torre
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:57h
La protesta contra el BBVA s'ha dut a terme al llarg de la setmana
La protesta contra el BBVA s'ha dut a terme al llarg de la setmana | Jordi Centelles


Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) catalanes continuen les accions de protesta contra el BBVA per exigir-los solucions adequades a les circumstàncies de les famílies des del punt de vista social i econòmic. La campanya es va iniciar dimarts, quan la PAH va ocupar tres sucursals d'aquesta entitat bancària. Al llarg de la setmana, la plataforma ha continuat les protestes. Aquest divendres, membres de l'entitat han tornat a sortir al carrer omplint de cartells i enganxines les parets de les oficines a la nostra ciutat.
 
La PAH afirma que "ens trobem centenars de famílies, sense poder fer front al pagament d'un sostre on viure, amb entitats financeres que malgrat haver estat rescatades amb els nostres diners, ens assetgen i amenacen amb deixar-nos al carrer, a nosaltres i moltes vegades a les nostres famílies que ens van avalar en el seu moment, deixant-nos a més deutes impagables per a tota la vida".

Segons la Plataforma d'Afectats, el BBVA és la segona entitat financera més gran de l'Estat i a Catalunya és la "segona entitat que més desallotjaments forçosos i execucions hipotecàries realitza", tal com indica l'informe d'Emergència Habitacional de l'Observatori DESC. Consideren que aquesta entitat està obligada a donar "contraprestacions socials, ja que s'ha beneficiat de compres a preu de saldo d'entitats rescatades amb diners públics". 
 

La protesta contra el BBVA s'ha dut a terme al llarg de la setmana Foto: Jordi Centelles



Amb aquesta acció, les PAH d'arreu de Catalunya exigeixen que:

– Lloguers socials per a famílies que s'han vist obligades a donar el seu habitatge en dació en pagament o ja l'han perdut. I per als habitatges recuperats per persones sense alternativa habitacional, i per tant per a les famílies reallotjades per l'Obra Social de la PAH.
– Dacions sense romanents, ja que el lliurament de l'habitatge ha de ser suficient per saldar el deute. 
– Condonacions de deute, atès que és una vergonya que una vegada han deixat a una família al carrer els segueixin reclamant un deute que mai van a poder pagar, el lliurament de l'habitatge ha de ser suficient per saldar el deute.
– Anul·lació de l'IRPH, un índex de referència abusiu i opac que condemna a les famílies a l'impagament i el desnonament. 
– Devolució immediata dels imports que sense ordre judicial han robat als avalistes.