​Actes institucionals de la Festa Major de Terrassa

​Cap a dos quarts de nou es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau

La Torre
03 de juliol del 2015
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà divendres a la tarda els actes d’inici de la Festa Major. A les sis, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, assistirà a l’encesa del Ciri de Festa Major en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valenti. L’acte tindrà lloc al vestíbul de l’Ajuntament.

Posteriorment, a les vuit repicaran les campanes de tota la ciutat i entrarà al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, donant el tret de sortida a un programa amb prop de 350 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat. Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec de Lluïsa Aubets, una ciutadana de 102 anys d’edat, en representació del col·lectiu de Gent Gran de la ciutat. Aquest acte disposarà d’intèrpret de llengua de signes.

Després de la lectura del pregó, Jordi Ballart farà l'obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval.

Cap a dos quarts de nou es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau.

L’alcalde de Terrassa presidirà també els actes tradicionals del diumenge de Festa Major, a partir de les 9.45: seguici d'autoritats, ofici solemne a la catedral del Sant Esperit, sortida d'ofici, ball de plaça amb tots els membres de la Corporació Municipal a la plaça Vella, actuacions dels grups de cultura popular i exhibició castellera al Raval de Montserrat, que enguany comptarà amb els Capgrossos de Mataró com a colla convidada, a més de les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa. Aquest any, el penó de la ciutat el portaran membres del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca.