Trucs per estalviar diners a l'hora de viatjar

990_1435746905viajar-barato_thumb
990_1435746905viajar-barato_thumb | Europa Press
Redacció
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 9:33h

Ets més viatger que els protagonistes d'una novel·la de Julio Verne? Et passaries tot el dia d'un país a un l'altre? Potser ho faries si tinguessis més pressupost? Us deixem alguns consells per estalviar-vos diners a l'hora de viatjar. 

Trucs per trobar vols barats

Si ets una persona impacient, aprofita i viatja entre setmana. Els dimarts i els dimecres són els dies en què volar és més barat. Per descomptat, intenta volar en temporada baixa, evitant els mesos de juliol i agost. Podem utilitzar els webs "Lastminute", "Momondo", "Skyscanner", "OneTwoTrip", "Kayak" o "Liligo" per trobar les millors ofertes. 

Des de la revista "Smarter Lifestyles", s'aconsella reservar els vols 21 dies abans si són dins el mateix país i amb 11 o 12 setmanes d'antelació si són internacionals. 

Segueix les xarxes socials de les teves companyies aèries preferides, així estaràs informat de com varien els preus. També hi ha diverses pàgines a Facebook que contínuament mostren ofertes de vols arreu del món. Les més utilitzades són la guia “low cost” i “viajeropedia”.

Valora fer diverses connexions per arribar a la teva destinació encara que hagis de voltar força. També és aconsellable mirar els preus de tots els aeroports propers a la teva zona, ja que poden variar. Procura viatjar només amb una maleta de mà. En el cas que hagis de facturar la maleta, pesa l'equipatge amb anterioritat per no emportar-te una sorpresa.

Si fas viatges llargs amb avió, et compensarà treure't la targeta d'afiliats d'alguna companyia aèria. En viatges d'aquest tipus aconsegueixes bastants punts depenent de la quantitat de milles volades. Si n'acumules, pots obtenir algun vol gratuït o rebaixat de preu. Treure's la targeta és gratuït. 

Una altra cosa a tenir en compte: no us ha passat alguna vegada que esteu mirant el preu d'un vol i de sobte s'apuja sense motiu? Doncs bé, per evitar-ho esborreu els “cookies” de l'ordinador. 

Estalviar diners en mitjans de transport

Si visites una ciutat durant diversos dies potser et compensa adquirir alguna targeta per estalviar en mitjans de transport. Com per exemple la “City Pass” a Venècia, la “Lisboa Card” a Lisboa, o la “Metre Card” a Nova York. Cal estar assabentat si hi ha algun descompte comprant aquestes targetes amb antelació per internet. Per moure't d'una ciutat a una altra també hi ha l'opció de compartir cotxe fent servir l'aplicació "Blablacar". 

No compris el típic tiquet de bus que t'ofereixen a l'avió. Solen ser més cars que utilitzar el transport públic.

Si et mouràs amb cotxe per l'estranger, consulta abans el preu de la gasolina de cada país. Així podràs omplir el dipòsit abans (o després) de creuar la frontera.

Si et decideixes a llogar un cotxe, compara el preu dels lloguers a partir de cercadors. Hi ha diverses empreses de lloguer intermediàries que solen reduir bastant el preu. Si prefereixes moure't en bus o en tren, revisa la pàgina web de transport d'aquest país. De vegades hi ha descomptes si ho reserves amb anterioritat. 

Si has de recórrer distàncies llargues en transport públic, aprofita per viatjar a la nit, i així t'estalviaràs una estada d'hotel. També intenta que el mitjà de transport triat sigui el més còmode possible.

Estalviar en el menjar durant el viatge

Et recomanem, almenys el primer dia, emportar-te un entrepà de casa. A més, recorda que el menjar dels aeroports sol ser bastant car i no massa bo. 

Intenta menjar en llocs que et recomani la gent autòctona, ells són els que coneixen més bé on anar. 

Com trobar hotels barats a internet

La resposta és senzilla: amb paciència. Tot i que la recerca no sigui fàcil, hi ha pàgines que faciliten el repte com “Booking”, “Rastreator”, “Kayak” o “Trivago”.

Si per contra, t'agraden les emocions fortes, espera als dies previs al viatge. De vegades hi ha allotjaments a l'últim moment que poden ser una ganga. Informa't si hi ha algun esdeveniment important a la ciutat visitada durant la teva estança. Si és així, reserva-ho amb molta antelació. En cas de no trobar allotjament, busca pobles perifèrics que estiguin ben comunicats amb el centre de la ciutat. Comparteix habitació o reserva habitacions amb bany compartit per reduir el preu. 

Allotja't en hostals, són més barats que un hotel i és un bon lloc per conèixer gent viatgera. Els cercadors d'hostals més ben valorats són: “hostelword” i “hostelbookers”.

Utilitza el sofà d'altres, és a dir, fes “couchsurfing”. La gent parla molt bé d'aquesta xarxa. A més, igual que a “Blablacar,” pots llegir les opinions de l'amfitrió amb anterioritat.
Una altra alternativa és realitzar un intercanvi de cases. Els portals més famosos són “intercambio de casas” o “homeforhome”.

Estalviar en museus i visites guiades

Fuig dels típics busos turístics: sempre n'hi ha algun de municipal que realitza pràcticament el mateix recorregut per menys diners.

Per a les entrades als museus porta sempre al damunt la targeta d'estudiant, encara que estigui caducada. Aprofita els dies en els quals els museus són gratuïts.