Imatges de la masia de Terrassa per la qual han passat més reis

Ca n'Amat de la Muntanya (Masia Egara) mostra les seves interioritats

La Torre
02 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:20h
576_1435832130Masia_Egara_Terrassa004
576_1435832130Masia_Egara_Terrassa004 | Foto: Cristóbal Castro

Foto: Cristóbal Castro

Les portes de Ca N'Amat de la Muntanya (Masia Egara) sempre han estat obertes tant a l'àmplia família com a personatges il·lustres. Algunes de les personalitats rellevants que l’han visitat són el rei Alfons XIII i la reina Victòria Eugènia en repetides ocasions, a l’igual que el Joan Carlos I i la Reina Sofia. Un altre personatge famós rebut a la casa fou Salvador Dalí, qui va signar amb uns dibuixos al llibre d’honor.

Està situada a Terrassa i envoltada de 300 hectàrees de terres de conreu i bosc. Al centre de la finca hi ha l'edificació, una construcció típicament catalana, de principis del segle XVI. La Masia es troba en perfecte estat de conservació i els interiors alberguen preciosos mobles i quadres que daten des del segle XVI fins a l’art contemporani.

La casa esta envoltada de 4 hectàries de jardins centenaris, redissenyats per l’escola del famós arquitecte Rubió i Tudurí, essent uns dels millors jardins privats de Catalunya.

La masia ha estat sempre de la mateixa família; les primeres dades que es coneixen de la casa són de principis del segle XIII, i pertanyien els seus dominis al Monestir de Montserrat.

El nucli tal com ho veiem datada del segle XVI. La família van ser en els seus orígens agricultors i a partir del segle XVIII industrials tèxtils.

Els actuals propietaris, són descendents d'Alfons Sala Argemí, primer compte d’Egara, títol que li va ser atorgat a principis del segle XX per part de Primo de Rivera.

Des de fa 25 anys, la casa ha estat reconvertida per acollir esdeveniments tant privats com corporatius sense perdre l’essència càlida i senyorial que la ha caracteritzat sempre.