Tuà rep la Medalla al treball President Macià

L'Institut Industrial de Terrassa reconegut pel Govern amb la Placa al treball President Macià

La Torre
30 de juny del 2015
Actualitzat el 03 de juliol a les 6:34h
El Govern ha acordat concedir la Medalla al treball President Macià 2015 a 16 persones i la Placa al treball President Macià 2015 a 5 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Reconeixen treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana. També són un reconeixement als treballadors i empreses que s'han distingit per la seva dedicació, constància i esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. Els guardons, oberts a qualsevol persona o entitat, es van crear el 1938.
 
Entre les persones que el Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià n'hi ha una d'egarenca. Es tracta de Juan Antonio Tuà Molinos (66 anys, Terrassa), infermer especialitzat en Electroradiologia a l’Hospital Clínic de Barcelona, és també el president del Comitè d’Empresa d’aquest mateix centre sanitari. En paral·lel a la seva activitat professional, entre els anys 1991 i 2010 és representant de CCOO de Catalunya al Consell de Direcció del Servei Català de Salut i al Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut entre 1991 i 2010. En l’àmbit polític, ha estat alcalde de Sant Quirze del Vallès (1987-1989) i regidor del municipi durant diverses legislatures.

D'altra banda, el Govern també ha anunciat el lliurament de les Plaques al treball President Macià, entre les quals hi ha l'Institut Industrial de Terrassa. L’entitat, que enguany celebra el 142è aniversari, es crea per fusió del Gremi de Fabricants de Teixits de Llana i de l’Associació de Fabricants. És la primera associació econòmica de Terrassa per donar suport al procés d’industrialització. Vetlla pels interessos de la indústria tèxtil i representa un nombrós col·lectiu d’empreses del sector i impulsa el desenvolupament econòmic de la ciutat i la comarca. El 1978, la fusió de l’Institut Industrial Tèxtil amb la Unió Comercial i Industrial dóna lloc a l’organització empresarial multisectorial coneguda com a CECOT.
 

Llistat de persones i institucions premiades