El Parc Natural manté activat el nivell 2 de prevenció d'incendis

El manteniment del risc d'incendis vindrà determinat per la previsió meteorològica dels propers dies

La Torre
29 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:19h

El nivell 2 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d'incendis forestals es manté activat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a causa de la situació meteorològica i les altes temperatures. Aquest és l'únic espai de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona que manté activada aquesta alerta dictada per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, i que afecta les comarques del Vallès Occidental, el Bages i el Moianès. 

El nivell 2 d'alerta comporta l'activació de dispositius especials en el conjunt de territoris de la Xarxa de Parcs, amb tasques de control en terrenys forestals, control de llocs d'especial risc així com de regularització de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

El manteniment del nivell 2 de risc d'incendis forestals vindrà determinat per la previsió meteorològica dels propers dies, ja que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són l'eina de referència per a la confecció del mapa de risc d'incendi forestal.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori i ve donat per una escala de 0 a 3, per cada comarca de Catalunya.