Altes temperatures i arbres caiguts posen Terrassa en alerta

Els serveis d'emergències del municipi han incrementat el nombre d'efectius de cara a un estiu que pot ser perillós per l'alt risc d'incendis forestals

La Torre
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:00h
Responsables dels serveis d'emergència de Terrassa
Responsables dels serveis d'emergència de Terrassa | Foto: A.T.

Responsables dels serveis d'emergència de Terrassa Foto: A.T.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit aquest dilluns la presentació de la campanya de prevenció d’incendis forestals prevista per a aquest estiu, que ha tingut lloc al Centre d’Informació Ambiental Bonvilar. 

En aquest acte s’ha informat de les actuacions de prevenció realitzades per l’Ajuntament i del sistema d’avisos i d’evacuacions dissenyats en cas de produir-se un incendi forestal. En aquests moments, s'ha activat l'alerta màxima contra risc d'incendis forestals a l'entorn natural de Terrassa. Els serveis d'emergències de Terrassa (Bombers, Agents Rurals, Policia Municipal, Protecció Civil i Voluntaris Forestals) han augmentat lesseves plantilles per tal de fer front a un estiu que es preveu complicat a causa de les elevades temperatures i per culpa de l'acumulació de material sensible a les zones boscoses a causa dels efectes de la ventada del passat mes de desembre.

En aquest sentit, s'ha donat compte de l’estat dels treballs de retirada i aprofitament dels arbres caiguts o en risc de caiguda pels efectes de la venda del 9 de desembre de 2014 a l’Anella Verda, el conjunt d’espais agroforestals que envolten la ciutat, i a continuació s’han visitat els treballs de retirada de fusta a la zona. 

A 31 de maig s'havien recollit 500 tones de fusta, que aproximadament és la meitat de tota la que va caure. En la trama urbana, ja s'han retirat els arbres caiguts a tots els carrers i s'han tapat els forats de les voreres. En total es va calcular que van caure 1.082 arbres i ja s'han retirat 192 soques i s'han tapat els forats, s'han talat 102 arbres al Parc de Vallparadís dels que es conservaran les soques per la complexitat de treure-les i s'han de talar 182 més amb aquestes mateixes característiques. També s'han talat 120 arbres dels quals ara es reduirà la soca i encara resten 327 soques aixecades sobre el nivell del terra a parcs i places. D'altra banda, ja s'han retirat 159 arbres que eren perillosos.

A l’acte han participat també el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, el cap dels Agents Rurals del Vallès Occidental, Carles Hernàndez; el sotsinspector del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya de l’Àrea 2 de la Regió Metropolitana Nord, Héctor Serrat; el Coordinador dels Voluntaris Forestals de Terrassa, Joan Albert Sibis, i l’intendent de la Policia Municipal de Terrassa, Joan Antoni Quesada.