Carrers tallats i nous itineraris de busos per la Festa Major de Terrassa

Als concerts que tenen lloc a l'escenari del parc dels Catalans i de la plaça Nova hi haurà una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda

Víctor Martín
01 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:23h

Els autobusos no travessaran la rambla d'Ègara per Festa Major Foto: Lluïsa Tarrida


L' Ajuntament de Terrassa recorda els transports disponibles, els carrers que quedaran tallats o les facilitats per a les persones amb mobilitat reduïda per informar a la població detalladament de totes aquestes qüestions durant la Fest Major.

Persones amb mobilitat reduïda
Als concerts que tenen lloc a l'escenari del parc dels Catalans i de la plaça Nova hi haurà una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda. Caldrà dirigir-se als responsables de l'organització d'escenari o bé de Creu Roja. De totes maneres hi haurà espais reservats en tots aquells espectacles en què hi hagi cadires per al públic. Caldrà dirigir-se als responsables d'organització d'escenari.

Quins carrers es tallaran?
Enguany es tallaran quatre carrers durant la Festa Major. La rambla d'Ègara no serà habilitada des de la plaça Doré fins al Centre Cultural (a l'alçada del carrer Arquímedes). Es tallarà durant tota la Festa Major des de les 23.30 h del dimecres, 1 de juliol, fins a les 6 h del dimarts, 7 de juliol. Els altres carrers en els quals es bloquejarà el pas seran l'avinguda de Josep Tarradellas, l'avinguda de l'Abat Marcet i la ronda de Ponent. Es tallaran el dimecres 8 de juliol, de 21 a 00 h. Caldrà evitar circular en cotxe per l'àmbit proper als focs durant aquesta franja horària.

Per desplaçar-se en autobús
Totes les línies dels autobusos urbans circularan pels carrers d'Arquímedes i de Galileu a partir del dijous, 2 de juliol fins al dilluns, 6 de juliol, realitzant les parades que tenen assignades en aquests carrers.

També hi haurà un servei especial. Les línies 2,3,4,5,8 i 9 oferiran servei fins a les 3 de la matinada el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. Dimecres, 8 de juliol, en finalitzar el castell de focs i el rom cremat, també hi haurà un servei especial de les línies 2,3,4,5,8 i 9 que sortirà de la plaça Lluís Companys en direcció als barris.

El servei es veurà afectat amb motiu dels focs artificials dimecres, 8 de juliol, a partir de les 21 h, a totes les línies amb itinerari per les avingudes de l'Abat Marcet i de Josep Tarradellas (línies 4,5,8 i 9). Aquestes línies seran desviades des de les avingudes afectades pels focs (Josep Tarradellas i Abat Marcet) cap a l'avinguda 22 de Juliol i carretera de Rellinars per retornar al seu recorregut habitual.

Totes les línies d'autobusos realitzaran parada a l'estació d'autobusos situada a la plaça Doré. Les línies de Terrassa-Matadepera, Terrassa-Castellbell i el Vilar circularan pels carrers d'Arquímedes i Galileu. L'N-61 i N-66 circularan pel carrer d'Arquímedes. La e2 i l'N-64 circularan pel carrer de Galileu. Totes aquestes línies faran parada a la plaça Doré i l'Estació dels Catalans.

Per desplaçar-se en taxi
La parada de la rambla d'Ègara entre el carrer del Doctor Cabanes i el portal de San Roc es trasllada a l'estació d'autobusos situada a la plaça de Doré des de les 7 h del dijous, 2 de juliol fins a les 6 h del dimarts, 7 de juliol. També es podrà disposar d'una altra parada davant el Cap Rambla.

Per estacionar els transports particulars
Tots els aparcaments tindran restriccions d'entrada i sortida coincidint amb la realització de les activitats de Festa Major que afectin, directa o indirectament, les vies d'accés i sortida dels aparcaments.

Les persones amb mobilitat reduïda que disposin de targeta d'aparcament podran estacionar a les reserves especials dins els aparcaments públics, a la zona blava sense necessitat d'extreure tiquet i també s'habilitaran tres noves zones d'aparcament al carrer d'Indústria (3 places), al carrer de Vinyals i al carrer de l'infant Martí (3 places).