I el Capgròs és Valentí Grau

L'artista Jordi Grau ha resolt el principal misteri de la Festa Major de Terrassa 2015 en un raval de Montserrat que ha acollit centenars d'egarencs en l'acte d'inici de cinc dies de gresca contínua

J.M.O.
03 de juliol del 2015
Actualitzat el 04 de juliol a les 15:47h
Valentí Grau ha estat reconegut com el Capgròs 2015
Valentí Grau ha estat reconegut com el Capgròs 2015 | Foto: Cristóbal Castro

Valentí Grau ha estat reconegut com el Capgròs 2015 Foto: J.M.O.


Valentí Grau és el Capgròs de 2015. El secret més ben guardat s'ha desvetllat quan s'acostaven les nou del vespre del 3 de juliol. L'elecció del capgròs és l'acte més destacat del primer dia de Festa Major. Els 12 capdidats els presenta el Casinet de l’Espardenya. El capgròs ha estat realitzat i donat a la ciutat per l'artista Jordi Grau.
 

Valentí Grau i el seu capgròs Foto: Cristóbal Castro


Enguany, s'ha decidit dedicar la característica figura a Valentí Grau. Ànima del Festival de Jazz de Terrassa. Sense ell difícilment Terrassa estaria en el mapa del jazz mundial. Poca gent té tanta cultura musical com ell i tan ben ordenada, molt més que els llibres de la seva enyorada llibreria. 

Abans de descobrir el Capgròs, i en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí i per tal d’espantar la pluja durant els dies de Festa Major, al vestíbul de l’Ajuntament s'ha encès un ciri.

El Drac de Terrassa, acompanyat per una comitiva de tabals i traient foc pels queixals, ha baixat des de la seva cova de Sant Llorenç fins al raval de Montserrat. A les vuit, a totes les esglésies de la ciutat han repicat les campanes per anunciar a tothom l’inici de la Festa Major. 

A continuació, ha entrat el Drac de Terrassa al raval de Montserrat, acompanyat pel Drac Infantil, que ha ballat la Dansa del Drac tot anunciant el començament de la Festa Major. Tot seguit s'ha escolta el pregó i l’alcalde de la ciutat ha fet l’obertura oficial de la festa. Tot seguit han ballat els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats pels Ministrils del Raval. La lectura del pregó, a càrrec de Lluïsa Aubets, de 102 anys, ha disposat d'intèrpret en llengua de signes per a persones sordes.

La Festa Major té com a principals escenaris els carrers i les places del centre de la ciutat, deslliurats del trànsit de vehicles i ocupats per la ciutadania i els visitants. D'aquests cèntrics espais, els més emblemàtics corresponen a la plaça Vella i el Raval de Montserrat, on es troben la basílica del Sant Esperit i l'Ajuntament, respectivament.

El Casinet de l’Espardenya havia proposat que el Capgròs de l’Any 2015 sortís dels següents capdidats:
 
Llista de Capdidats 2015 (ordre alfabètic)
Rosa Aguado: Actriu de teatre, doblatge i de ràdioteatre. Agitadora cultural, directora de l'escola d'interpretació "Acció Teatre", ha participat en incomptables sèries i pel·lícules. Una de les grans actrius terrassenques.

Carme Ballesteros: Corredora incansable. Quan encara ningú tenia la febre del running, ella ja corria pels carrers de la ciutat. Una atleta pionera amb totes les lletres, que encomana la seva passió a molts aficionats i que surt a copa per cursa, ja no se sap on les deu guardar.

Gemma Humet: Cantant exquisida i parella musical de músics com Toti Soler, Toni Xuclà o Pau Figueres. Acaba de treure el seu primer disc en solitari amb composicions seves "Si canto enrere". 
  
Miquel Mallafré:  Mestre d'història de l'art retirat, músic i cantant dels mítics "Huapachà Combo". Polemista incansable, toca el voraviu a tothom ja sigui a la cara o a través de les xarxes socials.

Keko Martínez: Xef del restaurant "El cel de les oques", impulsor de Cuina Vallès i promotor incondicional de la cuina catalana de qualitat. Per sort pels pal.ladars terrassencs un dia va decidir deixar de ser advocat per posar-se als fogons.

Òscar Muñoz: Actor amb gran projecció. L’hem vist a la tele i al teatre amb actuacions memorables. Un crack de la interpretació que porta el nom de la ciutat allà on va.

Toni Padrós: Cineasta i artista amb lletres grans. Ha fet un treball impressionant i de gran qualitat però incomprensiblement no ha tingut el reconeixement que mereix.

Santi Rius: Ja sabia el què eren les noves tecnologies abans que s’inventessin. Sempre a punt, sempre present, per divulgar i fer participar tothom de la memòria històrica de la ciutat.

David Traver: Programador i dinamitzador musical sempre en marxa. Coordina el Bucs de la Baumann i els concerts del cafè-bar dels Amics de les Arts. Home de barri i membre actiu de la Papallona de St Pere. 

Vaxi Màgic (Xavi Salvador): Faquir, mag i personatge inclassificable. Activista a la Fira Modernista, personatge solidari i corredor excèntric de la Mitja Marató. L’hem vist corrent descalç, lligat amb una corda, amb els ulls embenats...

Mª Teresa Vert: Una de les millors veus que ha donat la nostra ciutat. Meravellosa soprano, dinamitzadora de corals d’èxit i col.laboradora solidària en mil i una causes.

Per a públic escarni, les llistes fantasmes dels partits.