Les jugadores de la selecció espanyola volen un «canvi» en el cos tècnic

Vicky Losada i Marta Corredera formen part de les 23 futbolistes que han signat el comunicat

La Torre
21 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:17h
Les jugadores han criticat la preparació del Mundial
Les jugadores han criticat la preparació del Mundial | Foto: Eidan Rubio / RFEF

Les 23 internacionals espanyoles -entre les quals hi ha les egarenques Vicky Losada i Marta Corredera- que han participat en el Mundial de Canadà van expressar el seu disgust per la seva eliminació en la fase de grups del torneig i van assegurar que el seu rendiment "podria haver estat millor", alhora que han sol·licitat "un canvi" a Ignacio Quereda, seleccionador del combinat estatal, després d'una preparació que no ha estat "la correcta".

"Després d'acabar la nostra participació en el Mundial, és el moment de fer balanç i treure conclusions", han afirmat. Les internacionals espanyoles demanen "un canvi" en el cos tècnic com de grup, "les 23 jugadores hem fet autocrítica i sabem que el nostre rendiment podria haver estat millor. Aquesta generació té talent i compromís per haver arribat molt més lluny", assenyalen les internacionals en una carta titulada 'El Sentir de la Selecció Espanyola de Futbol'. Després d'assumir la seva "responsabilitat", fan públic "el sentir del grup, de les 23". "És evident que la preparació del Mundial no ha estat la correcta, els amistosos inexistents, l'aclimatació 
escassa, l'anàlisi dels rivals i la forma de preparar els partits insuficients... i aquesta ha estat la dinàmica durant molt temps", lamenten.

"Creiem que s'ha acabat una etapa i que necessitem un canvi. Així l'hi hem transmès al seleccionador i cos tècnic. Si es perd la confiança i no s'és capaç d'arribar a un grup, és difícil aconseguir objectius", afegeixen sobre aquest tema. Per a les futbolistes, "queda molt camí per recórrer i moltes portes a obrir". "Aquest és un gran moment per al nostre esport, amb molts reptes i somnis per davant i és responsabilitat de tots marcar el camí a seguir. Veure cap a on anem i com ho fem", sentencien.