El Grup Mútua Terrassa tanca el 2014 amb 744 mil euros de benefici

L'entitat ha finalitzat l'any amb una facturació de 9,1 milions d'euros, un 6,2% superior a la de l'any 2013

La Torre
21 de juny del 2015
Aquesta setmana ha tingut lloc l’Assemblea General Ordinària de MútuaTerrassa, durant la qual s’ha fet públic l’informe de la Comissió de Control de l'entitat i s’han aprovat els comptes anuals corresponents a l’exercici 2014. En l’àmbit de la governança, cal ressaltar el relleu que es va produir a la Presidència de l’Entitat. Faust San José Torras va finalitzar el seu mandat coincidint amb l’Assemblea General Ordinària del mes de juny. Els membres de la Junta Directiva van escollir com a nou president Josep Betriu Pi, que fins llavors ocupava el càrrec de vicepresident primer.

En el terreny econòmic, l’any 2014 es va caracteritzar per una "incertesa elevada", ja que la contractació amb el CatSalut no es va signar fins els inicis de l’any 2015. En l’àmbit de nous projectes estratègics de l’àrea assistencial i asseguradora cal assenyalar els més rellevants del 2014, com són:
  • El projecte Edifici Estació
  • El projecte ampliació d’Urgències
  • El projecte Fundació Integralia Vallès
  • El projecte Mútua Previsora de Barcelona, mutualitat de previsió social
Pel que fa a projectes estratègics vinculats a altres organitzacions del Grup MútuaTerrassa, cal destacar:
  • L’adquisició de les Unitats productives de “Salus XXI”
  • El projecte Casa Vapor Gran
 
Resultats dels comptes: les xifres

Els comptes contemplen un resultat individual de 336.271,88 euros. Pel que fa als comptes consolidats amb totes les societats depenents de les que MútuaTerrassa n’és l’entitat dominant, aquestes mostren un resultat positiu de 743.759,54 euros amb un volum d’actius de 205 M€ i uns ingressos totals de 213M€. Pel que fa volum d’ingressos afegint les fundacions constituïdes en el seu dia per l’Entitat és de 240M€.     

Quant a l'activitat asseguradora, l'any 2014 ha estat marcat per la fusió per absorció de Mútua Previsora de Barcelona, Mutualitat de Previsió Social. A nivell de xifres, el sector assegurador en el seu conjunt va decréixer un 0,8% en volum de negoci. El ram d'Assistència Sanitària, un cop més, va ser el que va presentar un creixement més destacat: el 3,4%.
 
Pel que fa al Grup Mútua Terrassa, han finalitzat l'any amb una facturació de 9,1 milions d'euros, un 6,2% superior a la de l'any 2013. En Assistència Sanitària, que representa el 45% del nostre negoci, el creixement assolit és del 5,6%, per sobre del creixement del sector abans esmentat. El resultat abans d'impostos ha estat també positiu assolint la xifra de 60.915 euros. Aquest resultat és inferior al de l'any anterior a causa del procés d'ordenació que s'ha dut a terme amb la integració de Mútua Previsora Barcelona.