​L'abastament d'aigua a Vacarisses, en bon estat segons un estudi

Es destaquen els pous de Can Serra, d'alt rendiment i amb una mineralització de qualitat, que s'han reforçat amb una bomba més potent

La Torre
21 de juny del 2015
L’Ajuntament de Vacarisses va encarregar un estudi sobre la capacitat dels aqüífers i l’estat de les captacions als pous municipals que abasteixen d’aigua el terme vacarissenc. L’ha dut a terme la Fundación Centro Internacional de Hidrología Subterránea, vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
L’estudi, liderat pel tècnic Fidel Ribera, ha analitzat un total de 10 pous d’abastament, que, juntament amb la captació de la mina de Can Còdol, són la base del subministrament d’aigua a Vacarisses, amb un consum de 592.000 m cúbics al 2014. L’eix en són els pous del grup de Can Serra.
 
L’informe garanteix el subministrament actual d’aigua, gràcies a cabdals d’explotació considerables. En aquest sentit, es remarca l’alt rendiment del Pou de Can Serra 1, amb un cabal elevat i una mineralització de qualitat. Tanmateix, es valora la bona productivitat d’altres pous, que, en cas de sequera, podrien afegir-se al sistema d’abastament.
 
Recomanacions per reforçar l’abastament

Com a complement dels bons resultats obtinguts, l’informe recomana un seguit d’actuacions per assegurar i, fins i tot, reforçar el subministrament actual d’aigua a Vacarisses, a més de mesures addicionals de protecció. Aquestes recomanacions inclouen la instal·lació d’una bomba més potent al Pou de Can Serra 1, ja que, històricament, ha treballat amb cabals superiors a l’actual. Addicionalment, la bomba incorpora un variador de freqüència, que minimitza la despesa del procés.