Prohibit encendre fogueres als carrers empedrats o asfaltats de Terrassa

L'alcalde Ballart emet un ban amb motiu de Sant Joan

La Torre
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:51h
Com cada any, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dictat un ban recordant les normes que regulen l’encesa de fogueres i l’ús de pirotècnia. Per a garantir la seguretat de les persones i els béns públics durant la festivitat de Sant Joan, està prohibit encendre fogueres als carrers empedrats o asfaltats, excepte que es disposi d’un permís especial i es col·loqui sobre el paviment una capa de sorra que el protegeixi amb un gruix mínim de 10 cms.

Tampoc es podran encendre fogueres a sota de línies aèries de serveis, com ara cables de telèfon o electricitat, ni a dins d’un bosc o a menys de 500 metres de distància d’una massa forestal contínua o terreny de risc. Per a fer una foguera caldrà comptar amb el permís del propietari del terreny on es vulguin cremar.

Caldrà mantenir una distància superior als 15 metres respecte de façanes, vehicles aparcats o qualsevol tipus de mobiliari urbà. El ban de l’alcalde estableix que a cada foguera hi ha d'haver un responsable que vetlli pel compliment de les normes de seguretat, que disposi d’aigua o extintors i que mantingui les mesures de prevenció fins a una hora després de l’extinció del foc.

En cap cas les fogueres poden destorbar el pas de vehicles d'emergència. Pel que fa a l’encesa de les fogueres, l’horari establert és entre les 22h i les 2h de la matinada, i les persones que l’hagin fet seran les responsables de recollir les restes i deixar el lloc en perfecte estat. L'Ajuntament procedirà a retirar totes les fogueres que siguin considerades perilloses per trobar-se pròximes a edificis, zones arbrades, transformadors o línies d'alta tensió, i reduirà la quantitat de materials a cremar en el cas que es consideri que hi hagi algun perill. No es podrà acumular el material a cremar fins les 20h del 23 de juny. La Policia Municipal ha establert per a aquests dies un dispositiu de control de fogueres amb l'objectiu de garantir la seguretat.

A l’hora de fer la foguera, es recomana utilitzar bàsicament materials que deixin brasa, com és la fusta, no llençar llaunes, bidons i esprais, perquè poden explotar, no cremar pneumàtics ni plàstics, perquè són contaminants, i no fer servir líquids inflamables per fer l'encesa. A dia d’avui, el servei de Via Pública ha atorgat dues autoritzacions per a fogueres: una al carrer de la Castellassa i dues a espais privats, una a Can Tusell. Pel que fa a revetlles, el servei municipal de Via Pública ha rebut fins avui un total de 14 sol·licituds per celebrar la revetlla de Sant Joan a la via pública, sota l’organització d’associacions de veïns, entitats culturals i/o comunitats de propietaris.