Ballart reconeix que encara és possible un acord de govern amb CiU

L'alcalde de Terrassa afirma que "des del PSC valorem que el gest que va fer convergència en l'abstenció de la investidura i no descartem la seva incorporació a l'executiu" | No obstant, també subratlla que "estem oberts a fer pactes i a negociar sobre tot i amb tothom"

Lluïsa Tarrida
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:38h
Aquest divendres ha tingut lloc la presentació del cartipàs municipal. L'alcalde Jordi Ballart ha exposat la distribució de les regidories i de les tinences d'alcaldia subratllant que es tracta d'un govern que ha passat de tenir 14 regidors a només 9. És a dir, un govern "en minoria". Aquesta situació malgrat que no es vulgui aparentar, és força incòmode per al líder socialista que no ha volgut desaprofitar l'ocasió per recalcar que "estem oberts a tot i a tots els partits". 

Ningú pot negar els rumors d'una possible entrada al govern per part de CiU. I és que amb l'abstenció dels convergents en el ple d'investidura de Jordi Ballart es va veure que ambdós partits havien trobat suficient 'feeling' per mantenir un diàleg constant i proper. Així ho ha reconegut l'alcalde que no ha dubtat ha subratllar que "som conscients de l'acte de generositat que va fer un determinat partit en el ple de constitució, valorem aquest gest". No obstant, també s'ha mostrat contundent quan ha dit que "és cert que hem estat mantenint converses però això no s'ha de traduir necessàriament en una incorporació al govern, també poden ser pactes puntuals". 

Ballart ha manifestat que actualment les negociacions amb CiU no són prou "madures", i que primer cal arribar a acords sobre polítiques i procediments que requereixen "més dies per la seva alta complexitat". L'alcalde ha dit que "la ciutadania es mereixia la constitució d'un govern al més aviat possible" que pugui començar a gestionar les necessitats i problemes del dia a dia, i per això s'ha optat per presentar ja el nou cartipàs i no esperar al mes de marge disponible per si s'acaba incorporant un altre partit a l'executiu. El líder socialista també ha volgut posar èmfasi en què "qualsevol pacte de govern o acord a què s'arribi haurà de ser validat primer per l'assemblea del PSC". 

L'alcalde ha afirmat que no descarta ningú per formar govern. "PP i C's és més complicat però és possible arribar a acords puntuals i estratègics", i ha matisat que un pacte amb CiU, ERC o amb Terrassa en Comú -"el soci natural per governar" és més factible. Sobre TeC però no s'ha mossegat la llengua i ha dit: "Ells van ser els primers a qui vam demanar una reunió per arribar algun tipus de pacte i ens vam trobar amb un mur, una gran muralla. Així que torno a repetir, quan sàpiguen qui volen ser i què volen fer no tenim inconvenient en tornar a seure i parlar-ne". Així mateix, Ballart també diu que és conscient que "els processos electorals externs, com el 27 de setembre al Parlament, condicionen els pactes i acords que estem intentant fer, és possible que un cop passada aquesta data, alguns partits en funció dels resultats canviïn d'estratègia a nivell municipal".