El perquè no em serveixen les seves explicacions Sr. González

Un article de María José Rodríguez Soriano en resposta a l'article publicat a La Torre en què el regidor socialista explicava el seu sentit de vot a l'acte d'investidura

La Torre
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:01h
Sr. González: inicia vostè el seu article d’explicacions del passat 18 de juny en aquest diari digital, a més de fent una molt particular interpretació dels resultats electorals a Viladecavalls, afirmant que està disposat a treballar per no defraudar. Seria interesant saber a qui no vol defraudar. Si la resposta és als seus votants, potser hauria d’explicar millor la seva afirmació. O és senzillament una afirmació retòrica? A questes alçades vostè hauria de saber qui l'ha votat i perquè. Hauria de ser conscient de tota la gent que ha donat la cara per vostè sortint a una llista i demanant el vot perquè estigui avui assegut al ple de l'Ajuntament ocupant la cadira de regidor, que no és poc. Intueixo que els seus votants i la majoria de companys de llista, que no els de partit, el van posar on és perquè s'hi mullés, perquè prengués partit, perquè canvies l'status quo actual.

No perquè es quedés a una rereguarda poc creïble. Doncs el seu posicionament no ha estat precisament neutral. La meva interpretació és que els seus votants van viure l’experiència els dos primers anys de la legislatura passada d’un pacte de govern entre PSC, ICV, ERC i UMdC, i haig d’entendre Sr. González que no els va desagradar massa si l’han tornat a votar. És molt ingenu pensar que a Viladecavalls es pot aconseguir una majoria absoluta de vots. Els votants escullen els seus candidats amb una certa previsió de amb qui s’aliaran, i dubto molt que els seus sabessin que amb el seu vot faria alcaldessa a la candidata de CIU.

Per altra banda voldria compartir amb vostè una reflexió que de ben segur no se li haurà escapat: Sí, CIU és la llista més votada, i PSC la menys,No obstant els seus respectius vots al ple de constitució sumaven un total de 1463 que es van imposar per fer alcaldessa a la candidata de CIU front a la verdadera majoria que esdevenia la suma dels vots reals de FEM i ERC 1527. Tot això deixant de banda, és clar, la perversa llei d’Hont que tant de mal fa a la democràcia. Permeti’m la llicència de fer la suma... si més no a les negociacions va ser vostè qui fent sumes em va demostrar que els vots de FEM podien estar en minoria si PSC se sumava a altres opcions.

Discrepo amb vostè en la utilització que fa de la paraula "mercadeig”. Negociar per arribar a un pacte no és mercadejar, només cal veure el significat estricte que el diccionari dóna a aquesta paraula. Escriu vostè sobre la manca de cohesió territorial al nostre poble, però alhora s'ha posicionat al costat dels que precisament més interessa aquesta manca de cohesió, de fet són persones que la promouen, no només en el territori sinó també entre les persones, les associacions, etc. O encara no té clar perquè alguns sempre són on són? Sap vostè què vol dir: "divide y vencerás"? Se m'acut algú que li podria donar una lliçó. No s'equivoqui, des d`ERC i FEM Viladecavalls no li oferíem càrrecs, vam redactar un pacte de manera consensuada que a més hem fet públic, cosa que altres no poden dir. No tenim res a amagar.

Per altra banda, seria interessant desvetllés amb quina majoria de la seva gent va prendre la decisió del vot al ple. Amb la majoria de la gent de la llista electoral amb la que es va presentar a Viladecavalls? O amb la majoria de la gent del PSC d’altres instàncies? Finalment m’agradaria fer una precisió: No senyor González, vostè no es va abstenir el passat dia 13, vostè va fer conscientment un vot NUL. A qui dirigia vostè aquest vot?. Perquè no va acatar l’ordre de fer abstenció? De qualsevol manera Sr. González, des de FEM VILADECAVALLS continuem apostant pel canvi i esperem que el PSC com a partit, si és que vol fer política seriosa, faci algun tipus de pronunciament oficial sobre el perquè de facilitar l’alcaldia a CIU i del perquè de la seva aposta per la continuïtat dels de sempre a Viladecavalls. María José Rodríguez Soriano