L'Institut Les Aimerigues de Terrassa guanya ls Final del 'Pica Lletres'

La Torre
22 de juny del 2015
Actualitzat a les 8:16h
L'equip de l'IES Les Aimerigues de Terrassa
L'equip de l'IES Les Aimerigues de Terrassa | Foto: La Xarxa

L'equip de l'IES Les Aimerigues de Terrassa Foto: La Xarxa


L'Institut Les Aimerigues de Terrassa ha guanyat la segona Gran Final Nacional del concurs radiofònic 'Pica Lletres', emès aquest diumenge per una vintena d'emissores locals. L'equip egarenc s'ha imposat al de l'Institut Vil·la Romana de la Garriga en una emocionant final, disputada a la Sala Estudi de l'Institut del Teatre de Barcelona.

Màxima emoció

Paula Bedmar, Paula Martos i Gerard Núñez han demostrat la seves aptituds lingüístiques davant l'atenta mirada del centenar de persones, entre professors, familiars i companys d'aula, que han volgut donar suport en directe als sis concursants. Amb molta concentració, han hagut de fer front a proves com el lletreig de paraules, la detecció de barbarismes, la resolució d'embarbussaments o la identificació de varietats dialectals, entre d'altres. Al final, els alumnes de Terrassa han sumat un total de 3.200 punts, davant els 2.900 aconseguits per Núria Vila, Guillem Tetas i Pau Bou, de la Garriga.

El programa programa ha comptat també amb l'actuació dels vilanovins Copa Lotus, que han interpretat alguns dels seus temes en directe i, a més, han tingut un paper destacat en alguna de les proves del concurs.

'Pica Lletres' és, a banda d'un concurs, un projecte educatiu de millora de les aptituds lingüístiques. Al llarg de tot el curs, s'han gravat 23 programes per on han passat 60 alumnes d'arreu de Catalunya que han participat des de les seves emissores de ràdio locals. D'aquesta manera, els joves han pogut tenir un primer contacte amb els mitjans de comunicació d'una forma lúdica i educativa.