Joaquim de Sagrera i ronda de Ponent es tallen al trànsit

Mina, Aigües de Terrassa hi farà obres de renovació de la xarxa a partir d'aquest dilluns 22 de juny

J.M.O.
22 de juny del 2015
Actualitzat a les 7:31h
L’avinguda de Joaquim de Sagrera i la Ronda de Ponent s’hauran de tallar parcialment al trànsit durant aquest estiu en diferents trams. Mina, Aigües de Terrassa ha de fer obres de renovació de la xarxa primària d’aigües en aquestes vies des d'avui dilluns, 22 de juny.

El projecte implica la substitució d’un tram de 820 metres lineals de canonada de la xarxa principal. La conducció a substituir va per sota del vial est de l’avinguda i de la ronda, és a dir, el que va en sentit Nord.

El tram afectat és el que va des de la cantonada del carrer d’Anton Franch amb l’avinguda de Joaquim de Sagrera, al peu del Parc de La Cogullada, fins la confluència dels carrers de Watt i Núria amb la Ronda de Ponent, al sud de La Maurina.

Els treballs s’allargaran fins a principis del mes de setembre, encara que es preveu que els talls de trànsit finalitzin a mitjans d’agost. Per minimitzar l’impacte de les obres, aquestes es desenvoluparan per fases. La primera de les fases planificades afecta l’avinguda de Joaquim de Sagrera entre els carrers del Pintor Torras i el carrer d’Edison. Per fer possible aquests treballs s’ha establert un recorregut alternatiu pel trànsit que va pel carrer de Mossèn J. Montcau i per la carretera de Martorell per reincorporar-se a la Ronda de Ponent a l’alçada del pont de la carretera d’Olesa.

Els treballs continuaran, a partir del 6 de juliol, al tram que va des del carrer del Pintor Torras fins al carrer de Sòria, pocs metres més enllà del punt on el vial deixa de dir-se avinguda Joaquim de Sagrera per convertir-se en ronda de Ponent. Segons la planificació, les obres es traslladaran a la secció entre el carrer d’Anton Franch i el carrer d’Edison, des del 3 d’agost i fins al 6 de setembre.

I, finalment, aprofitant la reducció del trànsit durant la segona setmana del mes d’agost, s’executarà la quarta fase, que afectarà el tram comprès entre el carrer de Núria i el carrer de Sòria. Aquest tram és el que previsiblement pot tenir una major afectació viària i per aquest motiu es desenvoluparà durant la setmana de l’any amb una menor concentració de terrassa.

D’altra banda, aquestes modificacions del trànsit afectaran en moments concrets a les línies 5 i 6 dels autobusos urbans. Durant la preparació d’aquest projecte s’han mantingut reunions informatives amb les associacions de veïns de La Maurina i de La Cogullada. Per tal de fer extensiva la informació a tots els veïns i usuaris, l’ajuntament està duent a terme accions comunicatives com el lliurament de fulls de mà, la senyalització dels llocs afectats, avisos a les vies d’entrada a la ciutat que donen accés a aquest sector i publicacions al web municipal, que s’aniran actualitzant durant les obres.