Els Premis Lamp Lighting Solutions 2015 ja tenen guanyadors

L'empresa egarenca va rebre 598 projectes presentats de 54 països diferents

La Torre
18 de juny del 2015
El Parc d'Atraccions del Tibidabo va acollir la cerimònia de lliurament de la sisena edició dels Premis Lamp Lighting Solutions 2015, promoguts per l'empresa egarenca Lamp Lighting. L'acte, presidit pel Sr. Ignasi Cusidó, Director General de Lamp Lighting, i conduït pel presentador de TV i locutor de ràdio Òscar Dalmau, va comptar també amb la ponència "Inspired by light" de Sharon Stammers i Martin Lupton de Light Collective. 

La clausura de l'acte la va dur a terme el lighting designer i president del jurat, Mark Major. A més, l'esdeveniment va comptar amb col·laboradors molt especials, els alumnes de el “Màster in Lighting Design. Disseny d‟Il·luminació Arquitectònica”, que van sorprendre a tothom amb la seva instal·lació lumínica. A la gala van assistir-hi al voltant de 500 professionals del sector, que van voler ser partícips del lliurament d'uns premis que ja són tot un referent en el sector de la il·luminació a nivell internacional. 

L'actual edició, la sisena des que es va instaurar el certamen al 2008, ha registrat xifra rècord d'internacionalització del 70%, augmentant un 9% respecte l'última edició. Un total de 598 projectes presentats de 54 països diferents evidencia la consolidació internacional d'aquests guardons. Els Premis Lamp Lighting Solutions 2015 han estat dotats amb un total de 26.000€ repartits en quatre categories. Els guanyadors dels Premis Lamp Lighting Solutions 2015 en les diferents categories han estat:

IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA
Amb un premi de 8.000€, el jurat ha decidit concedir aquest premi a LCB – LI CHAI BALLANDE, a França, de Yon Anton Olano, Agence d'architecture BAGGIO-Piechaud i A26 arquitectura. D'altra banda, dins d'aquesta mateixa categoria el jurat va decidir reconèixer amb una menció especial el projecte FULL MOON, a Espanya, d'Eduard Callís i Guillem Moliner.

IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS
Amb un premi de 8.000€, va recaure en el MUSEO CHILENO DE ARTE PRECOLOMBINO, a Xile, de LLD Limarí Lighting Design, Pascal Chautard i Carolina Roese. A més, el jurat també va creure mereixedor d'una menció especial el projecte MOMIAS, de nou a Espanya, de Carmen Moreno Álvarez amb la col·laboració de María Sánchez i Juan Moreno.

IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE
Amb un premi de 8.000€, va ser per DOLMEN LIGHT, HONDSRUG TUNNEL, a Holanda, de Titia Ex i la Municipalitat d‟Emmen. Al seu torn, la menció especial en aquesta categoria ha recaigut sobre THEUNDULATING BRIDGE, HOOFDDORP, també a Holanda, de LODEWIJK BALJON landscape architects amb la col·laboració de Industrielicht.

STUDENTS PROPOSALS
Amb un premi de 2.000€, se l'ha endut Neal Qiongyu Li i Daichi Yamashita, estudiants de la University of British Columbia, Canadà, gràcies a “l‟ús dels materials de construcció i a la seva capacitat d'adaptació, el jurat va triar aquest projecte per la seva interpretació de "llums i ombres" (tema proposat aquest any dins la categoria Students Proposals). En aquesta categoria també es va voler premiar amb una menció especial a LIGHT OF ANCESTRAL SEAS de Valle Medina, estudiant de la ETH D-ARCH University, Suïssa, per “el seu concepte excepcional i ús de la tecnologia, produint una resposta ambiental sensible”.

RECONEIXEMENT “LIFE OF LIGHT” I MENCIÓ ESPECIAL “IYL2015”
Aquest 2015, Any Internacional de la Llum declarat per la UNESCO, s'ha volgut premiar amb un reconeixement a un professional del sector per una vida dedicada a la il·luminació. Proposat per Master DIA, el jurat ha decidit que aquest reconeixement tan especial, el “LIFE OF LIGHT”, havia de ser per a Agneta i Jan Ejhed, dues persones que han donat tota la seva vida professional a la promoció de l'educació de la il·luminació i de la professió del lighting designer. 

D'altra banda, el jurat va creure que hi havia un projecte que mereixia un reconeixement fora de les quatre categories convencionals. El projecte efímer BETWEEN SILENCE AND LIGHT, a Espanya, de reMM, Michela Mezzavilla i Roberto Eleuteri, ha estat reconegut amb la menció especial INTERNATIONAL YEAR OF LIGHT per “la manera senzilla i poètica en què s'utilitza la llum i la foscor per unir a la gent per commemorar un esdeveniment tràgic”.

Lamp Lighting ha editat per a l'ocasió el llibre Lighting Concepts 2015 en el qual apareixen les obres finalistes i guanyadores del concurs, així com també els reconeixements “LIFE OF LIGHT” i “INTERNATIONAL YEAR OF LIGHT”.