Una ciutat de Bèlgica instal·la carrils per a vianants amb telèfon mòbil

per Europa Press, 17 de juny de 2015 a les 19:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Mlab


Els pals per fer selfies no són els únics perills que ens podem trobar a la via pública. Alguns vianants que no aixequen la vista ni un segon del seu telèfon mentre caminen, són els principals causants d'accidents. Per això, la ciutat d'Amberes, a Bèlgica, ha instal·lat uns carrils provisionals perquè aquestes persones puguin circular per la vorera, alienes a tot el que passa a fora de la pantalla del seu mòbil i sense xocar amb altres vianants. 


Seguint les passes d'altres ciutats com Washington DC, als Estats Units, i Chongqing, a la Xina, la ciutat belga ha posat en marxa aquesta iniciativa, que en realitat es tracta d'una campanya de màrqueting promoguda pels comerços de reparació de mòbils, alertats per l'augment de ruptures dels dispositius a causa dels xocs entre vianants o amb mobiliari urbà. 

La ciutat ha pintat els seus carrers comercials més concorreguts amb unes llargues línies blanques on es llegeix "carrils per enviar missatges de text", i que delimiten la zona per on han de transcórrer les persones amb un telèfon mòbil a la mà.

"Gairebé tothom envia un missatge o respon un WhatsApp mentre camina, sense prestar atenció al seu voltant. Això provoca xocs amb altres vianants o faroles, i inclús posa en perill la seva vida quan creua sense mirar. Per això, hem posat en marxa aquesta iniciativa", explica un portaveu del comerç de reparació Mlab.  

Malgrat que es tracta d'una iniciativa privada, compta amb l'aprovació de les autoritats de la ciutat, i no es descarta instal·lar-la de forma permanent si realment compleix amb la seva funció de reducció d'accidents. 

 

Foto: Mlab

 

Participació