100 grams de xocolata al dia contribueixen a tenir un cor més sa

990_1434465409xocolata
990_1434465409xocolata | Pixabay
Redacció
19 de juny del 2015

Menjar fins a 100 grams de xocolata cada dia està vinculat a un menor risc de patir malalties cardíaques i ictus, segons ha detectat un estudi publicat a la revista "Heart". Un grup d'investigadors de la Universitat d'Aberdeen, a Escòcia, ha fet un seguiment a 20.951 persones durant 12 anys, com també una revisió dels treballs que s'han fet sobre la relació entre consum de xocolata i malalties cardiovasculars.  

L'estudi mostra que les persones que mengen més xocolata, normalment són joves, tenen un índex de massa corporal més baix, menys pressió sanguínia i fan més exercici, uns factors que fan reduir els riscos de malalties cardíaques. Tot i així, l'estudi apunta que existeix la possibilitat que les persones que mengen menys xocolata, tinguin més problemes cardiovasculars. En aquest sentit, a la recerca no s'han inclòs persones amb malalties cardíaques. 

En comparació amb la gent que no va menjar xocolata, un major consum estava relacionat amb un 11% menys de risc cardiovascular i un 25% menys de mort relacionada amb aquest tipus de malalties. 

Els autors de l'estudi consideren que calen més recerques per determinar la relació entre més consum de xocolata i un cor sa, ja que "és possible que alguns individus no es vegin beneficiats, com les persones amb obesitat o diabetis". 

Finalment, l'anàlisi també ha descobert que els beneficis no només els aporta la xocolata negra, sinó també la que conté llet. "Això pot indicar que no només els flavonoides, sinó també altres components relacionats amb la llet, com el calci o els àcids grassos, poden proporcionar una explicació per l'associació observada", conclouen els investigadors.