Pacheco, nomenada presidenta de l'Acadèmia Europea d'Optometria

La Torre
17 de juny del 2015
Pacheco és professora a la Facultat d’Òptica de Terrassa
Pacheco és professora a la Facultat d’Òptica de Terrassa | Foto: UPC

Pacheco és professora a la Facultat d’Òptica de Terrassa Foto: UPC


La professora de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), Mireia Pacheco, ha estat nomenada presidenta de l'Acadèmia Europea d’Optometria i Òptica (EAOO) en el decurs de la darrera conferència anual de celebrada recentment a Budapest, a la qual van assistir mes de 300 professionals procedents de 40 països. La professora Pacheco relleva el professor Paul Murphy al capdavant de l’EAOO.

Mireia Pacheco és membre fundador i Fellow de l'Acadèmia Europea i va obtenir el grau en Òptica i Optometria l’any 1984 a la FOOT, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Així mateix, és màster en Optometria Clínica pel Pennsylvania College d'Optometria (EUA). Des de 1986 és professora titular i investigadora del Departament d'Òptica i Optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va completar el seu doctorat sobre la pèrdua relativa de la sensibilitat cromàtica i acromàtica en els pacients de glaucoma primari d'angle obert i l’envelliment, l’any 2004 a la City University de Londres.

Mireia Pacheco ha sigut Fellow de l'Acadèmia Americana d'Optometria (AAO) i membre del Col·legi de Optometristes del Regne Unit. Ha impartit conferències arreu del món i publicat articles en revistes prestigioses de l’àmbit de l’òptica i l’optometria sobre visió infantil, visió binocular, visió del color, glaucoma, i l'envelliment. Mireia Pacheco ha declarat: "tinc moltes ganes de començar oficialment el nou paper com a presidenta de l'Acadèmia Europea d' Òptica i Optometria. Hi ha molts reptes emocionants per davant per a l'Acadèmia i espero poder ajudar a l’organització a sumar més èxits als aconseguits. Treballarem conjuntament amb els professionals per ajudar a aconseguir una millor qualitat d'atenció de la salut visual a Europa que beneficiarà a la població i als nostres pacients”, va explicar Pacheco