Els Castellers de Terrassa agafen confiança en la diada a Ca n'Aurell

La Torre
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:53h
3 pilars de 4 dels Castellers
3 pilars de 4 dels Castellers | Foto: CDT

El passat cap de setmana els Castellers de Terrassa han fet immersió castellera al barri de Ca N'Aurell amb motiu de la Festa Major. Divendres al vespre van realitzar un assaig especial, dissabte un taller de castells per a les famílies del barri i diumenge l’actuació castellera i la festa infantil.

A l'assaig del divendres a la Plaça del Progrés els blau turquesa van realitzar entre d'altres el 9 de 6 net fins dosos, 4 de 7 net fins dosos, la pinya de 3 de 7 fins dosos i pinya de 4 de 8 fins quints. Dissabte al migdia els Castellers van organitzar un taller hi estaven convidats famílies, grans i petits. El taller va constar de vàries parts encaminades a donar a conèixer les diverses estructures, posicions, muntatge de les pinyes, tècnica per a pujar i baixar i filosofia del món casteller.

El diumenge van començar ben d'hora al local del Carrer Pasteur amb el tradicional esmorzar, fins que a quarts de dotze els Castellers i les colles convidades -Castellers de Figueres i Matossers de Molins de Rei- van marxar en cercavila fins a la plaça del Progrés on es va realitzar l'actuació.

La colla egarenca va aconseguir descarregar els castells amb absoluta tranquil·litat i confiança a tots els nivells; muntatge de les pinyes, treball del tronc i canalla decidida van alinear-se per a efectuar una actuació que es pot jutjar com de creixement i progrés. 5 de 7 i 7 de 7 en la primera i segona ronda respectivament i 4 de 7 amb agulla en la tercera. Aquest últim, va passar per dos moments de perill quan el pilar no estava en una bona posició, finalment però els pilaners van resoldre la situació per a descarregar el castell. En la ronda de pilars van descarregar el pilar de cinc i, a continuació, tres pilars de tres, un d'ells per sota.
 

7d7 descarregat pels Castellers Foto: CD Terrassa

Els Castellers de Figueres, limitats en aquesta jornada castellera per la manca de canalla i pinya van realitzar un 2 de 6, un 3 de 7, i un 3 de 6 amb agulla i van finalitzar amb 2 pilars de 5 simultanis amb agermanament blau turquesa i p4. Els Matossers de Molins de Rei per la seva banda, van descarregar el 4 de 6, el 2 de 6, i el 3 de 6, per finalitzar amb 2 pilars de quatre.

En acabar l’actuació les tres colles, van tornar al local de la colla blauturquesa, per gaudir d’un bon àpat. A la tarda, dintre dels actes organitzats per la Festa Major de Ca n’Aurell, Castellers van ser els encarregats de coordinar i dirigir la Festa Infantil que va comptar amb inflables, tallers de dibuix, taller de pintures de cara, equilibris damunt la corda... 

Les properes actuacions dels Castellers de Terrassa seran allunyades de la ciutat egarenca. Per la Revetlla de Sant Joan la colla es traslladarà a Pont de Suert el 23 de juny a la tarda, i a la nit s’agermanaran dues tradicions culturals ben arrelades al territori, com són la baixada de falles i els castells. El diumenge dia 28 la colla egarenca actuarà a la Diada de Sant Pere a Figueres.

Resum de l'actuació:

Castellers de Terrassa: 5de7, 7de7, 4de7a, p5, 3 p3 (1s)
Castellers de Figueres: 2de6, 3de7, 3de6a, 2 p5, p4
Matossers de Molins de Rei: 4de6, 2de6, 3de6, 2 p4