Nota de condol del Centre Cultural per la mort de Romà Vallès

La Torre
16 de juny del 2015
El pintor Romà Vallès
El pintor Romà Vallès

El pintor Romà Vallès


El dia 4 de juny inauguràvem l’Espai Romà Vallès al Centre Cultural Terrassa, l'últim gran projecte de l'artista, i aquest dilluns ens va deixar definitivament. Romà Vallès sempre estarà present al Centre Cultural Terrassa i l’Espai Romà Vallès vetllarà per la conservació i la divulgació del seu llegat. En motiu de la inauguració de l’Espai Romà Vallès, l’artista va escriure una carta molt bonica i emotiva a on explicava que se li va obrir una finestra en descobrir l’art i la pintura. La pintura va ser la seva vida i darrerament veia com aquesta finestra es tancava per sempre.

Des del Centre Cultural deixarem entrar claror per una finestra perquè puguem contemplar els seus treballs i les seves obres d'art. Introductor de l'informalisme i un dels màxims representants d'aquest corrent, Romà Vallès va fer la seva primera exposició el 1957 a Madrid, des d'aleshores s'han pogut veure més de 100 exposicions a galeries i museus d'Europa i Amèrica.

L'Espai Romà Vallès en seguirà organitzant i facilitarà la itinerància de les seves obres i el coneixement de la seva trajectòria. Sentim molt la seva pèrdua. Ens hauria agradat que ens acompanyés unes passes més del recent inaugurat Espai Romà Vallès

Ignasi Cusidó
President de la Fundació Antiga Caixa Terrassa