El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa vesteix l'automòbil

Una mostra té per objectiu explicar la presència, importància i tecnologia dels elements tèxtils que intervenen en un cotxe

J.M.O.
19 de juny del 2015

Fins al 20 de desembre, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa acull l'exposició "Vestir l'automòbil", una mostra que té per objectiu explicar la presència, importància i tecnologia dels elements tèxtils que intervenen en un cotxe.

La mostra, que està precedida per una carrosseria del SEAT León seccionada i que ocupa el vestíbul del Centre, s'organitza en quatre parts: la destinada a l'estètica i el confort, com ara els seients, les catifes, panells de portes, safates, para-sols o maleters. Una segona part exposa els components interiors (el que no veiem), com són els airbags, revestiments de cables, pneumàtics, aïllants i insonoritzants, etc. La tercera part exposa materials i teles per a les estructures i explica les seves propietats. I una quarta part, on es pot veure el cotxe del futur, lleuger, reciclable i intel·ligent, amb mostres de nous materials i de la recerca que s'està duent a terme.

"Vestir l'automòbil" té lloc en el marc de l'Any Europeu de Patrimoni Industrial i Tècnic 2015 i compta amb la complicitat de la Universitat Politècnica de Catalunya i de les empreses del sector que han preparat i cedit tots els elements que s'exposen.

L'exposició es pot visitar gratuïtament els diumenges de 10 a 14h i els dijous de 16 a 19h.

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa és un consorci entre la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Terrassa.