Teresa Forcades vol ser presidenta de la Generalitat

Procés Constituent aprova la proposta de la monja benedictina de fer una candidatura de confluència de cara a les eleccions catalanes del 27-S amb ICV, EUiA, Podem i la CUP

J.M.O.
14 de juny del 2015
Actualitzat el 15 de juny a les 7:25h
Teresa Forcades i Arcadi Oliveres a l'Escola Pia de Terrassa
Teresa Forcades i Arcadi Oliveres a l'Escola Pia de Terrassa | J.M.O.


Teresa Forcades es postula a la presidència de la Generalitat. La monja benedictina, exclaustrada per un període de tres anys, ha vist com avui l'assemblea de Procés Constituent aprovava la seva proposta de fer una candidatura de confluència de cara a les eleccions catalanes del 27-S amb ICV, EUiA, Podem i la CUP, i "tothom que si vulgui afegir", ha reblat. La tesi ha aconseguit el suport de 366 persones, sobre un total de 501 que han emès el vot en una jornada celebrada a l'Escola Pia de Terrassa. Hi ha hagut 21 paperetes en blanc. I 114 assembleistes han optat per una acord exclusiu amb la Candidatura d'Unitat Popular.

Teresa Forcades aposta per un procés constituent popular i unilateral que ha de concloure en un referèndum sobre la independència abans de dos anys. La monja remarca que tot ha d'emmarcar-se en un horitzó anticapitalista i ha de tenir un pla de xoc per fer front als problemes d'un 30 per cent de la població del país que està en risc d'exclusió.

Forcades ha explicat que hi ha ja predisposició per part d'ICV, EUiA, Podem i la CUP a seure en una taula de negociació. La monja apareix com la candidata de Procés Constituent, però ha remarcat que no té cap problema a parlar-ne amb la resta de les formacions, ha acceptar el nom que generi més consens i a fer unes primàries obertes a la ciutadania si s'escau.

També ha deixat clar que no passa res si algú és despenja del procés de confluència, llevat que tot acabés amb una aliança bilateral. Llavors es podria plantejar anar a les eleccions en solitari, sense que això signifiqués tancar-se a pactes post electorals. Forcades s'ha mostrat optimista i veu un triomf del procés de confluència el 27-S, encara que sense la majoria absoluta, per la qual cosa ja ha fet una invitació a ERC a afegir-se al procés que ha qualificat de revolució democràtica.