PSC i CiU Terrassa es piquen l'ullet

Socialistes i federació nacionalista, Ballart i Sàmper, van mostrar gestos de complicitat

J.M.O.
14 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:23h
Miquel Sàmper a la sala de plens de l'Ajuntament de Terrassa
Miquel Sàmper a la sala de plens de l'Ajuntament de Terrassa | J.M.O.

Jordi Ballart i Miquel Sàmper, PSC i CiU. El cap de cartell socialista ha estat reelegit alcalde gràcies a l'abstenció de la federació nacionalista. Segons uns i altres, no hi ha cap pacte ni res que s'hi assembli. Però si "de facto" no hi ha un acord ni es configura una sociovergència inicial, en el ple de constitució del nou ajuntament sí que es van veure situacions de certa complexitat entre els dos líders i entre les dues formacions. I va semblar que la bona sintonia pot anar una mica més enllà en els propers mesos, amb un Sàmper que va deixar portes obertes a la col·laboració. 

Jordi Ballart va deixar enrere els enfrontaments amb els que havien estat cap de l'oposició en la darrera legislatura i va agrair a CiU el"gest valent" de votar en blanc, i va respondre en positiu a la demanda d'una auditoria al consistori que minuts abans li havia reclamat Miquel Sàmper.

En el seu discurs, Sàmper va repetir argumenTs dies anteriors en els que justificava la seva decisió de no donar suport a l'alcaldable proposat per TeC i ERC, Xavi Matilla: “No han tingut el mateix respecte i consideració pels més de 10.000 votants de CiU, ja que no els han permès ser part activa del nou govern”. A més, va mirar cap a l'altra capital del Vallès Occidental i va reblar que no hauria tingut ni un sol dubte si Jordi Ballart estigués condemnat com va passar a Sabadell", amb Manuel Bustos. CiU "era partidària del canvi per acabar amb 36 anys de govern socialista, igual que  Terrassa en Comú i ERC, però ha estat impossible arribar a un acord perquè només ens buscaven pel vot de la investidura."