Els dies més barats per viatjar i comprar vols aquest estiu

Gràfic de l'evolució dels preus dels bitllets durant el juny, juliol, agost i setembre

990_1434124322avio2
990_1434124322avio2
Redacció
13 de juny del 2015

Els que tinguin vacances a l'estiu i vulguin viatjar es poden trobar amb un inconvenient: el preu dels vols, que a vegades resulta prohibitiu. Per tal de facilitar la recerca de bitllets relativament assequibles, el comprador de vols Skyscanner ha elaborat un estudi que determina els dies que volar surt més barat.

La millor data per a viatjar
Segons l'estudi d'Skyscanner la setmana més barata per a viatjar és la del 7 al 13 de setembre. Aquests dies les tarifes es redueixen un 35% en comparació a la setmana més cara, que va del 17 de juliol al 2 d'agost. Viatjant la setmana amb els preus més econòmics, els passatgers es poden estalviar 228 euros de mitjana.

Preus per destinació

- Destinacions de ciutat: L'anàlisi mostra que la setmana més econòmica per viatjar a una capital europea és la del 7 al 13 de setembre, mentre que la més cara és la del 24 al 30 d'agost.

- Destinacions de platja: Els qui vulguin gaudir de les vacances en alguna illa propera, com ara Eivissa o Palma, si ho fan del 17 al 13 de setembre els surt un 20% més barat, aproximadament, que si ho fan a l'agost.

- Destinacions de llarga distància: El setembre, de nou, és el mes més barat per fer viatges de llarga distància. Per exemple si una família de quatre membres viatja a Nova York del 13 al 7 de setembre, en comptes de fer-ho l'última setmana de juliol, es pot arribar a estalviar més de 1.000 euros.

Destinacions més barates a l'agost:
Per aquells que no tinguin més remei que viatjar durant el mes d'agost, Eivissa se situa com l'opció de platja més barata del 19 al 23 d'aquest mes (122 euros de mitjana), París com el destí de ciutat més econòmic la setmana del 3 al 9 (165 euros de mitjana) i Bangkok com l'alternativa de llarga distància menys cara del 24 al 30 (654 euros de mitjana).

El millor moment per a comprar els vols
L'estudi conclou que els vols més barats, de mitjana, es poden trobar amb vuit setmanes d'antelació i el dia més econòmic per fer-ne la reserva és el diumenge. Tot i això, el moment idoni per comprar els bitllets varia en funció del destí.

De l'anàlisi de Skyscanner es desprèn que els viatgers haurien de comprar els vols 10 setmanes abans per trobar l'oferta més econòmica si volen anar a Londres, 9 setmanes abans si el seu destí és París i 11 si és Roma.

Pel que fa a les illes, l'estudi recomana adquirir els bitlles 8 setmanes abans per volar a Eivissa i Tenerife, i 6 setmanes abans per viatjar fins a Palma. En les destinacions de llarga distància, els bitllets més barats es poden trobar 29 setmanes abans per a Nova York, 28 per a Bangkok i 27 per a l'Havana.

Una altra opció a tenir en compte a l'hora de cercar els vols més econòmics és la de comprovar si és més barat sortir des d'un aeroport proper al que hem consultat, ja que les diferències poden ser significatives. El preu dels bitllets pot canviar si volem des de Girona o si ho fem des de Barcelona per exemple.

Evolució dels preus de vol durant l'estiu 
 

El gràfic, de Skyscanner, està basat en la mitjana de preus de vol dels últims tres anys