CiU s'abstindrà en el ple d'investidura de l'alcalde i en culpabilitza TeC i ERC

Miquel Sàmper, líder de la federació nacionalista, afirma que "des del minut 1" Terrassa en Comú i Esquerra s'han negat a parlar d'un programa conjunt i de formar un quatripartit per governar

J.M.O.
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:20h
Dani Nart, Miquel Sàmper i Meritxell Lluís a la plaça Vella de Terrassa
Dani Nart, Miquel Sàmper i Meritxell Lluís a la plaça Vella de Terrassa | J.M.O.


CiU s'abstindrà aquest proper dissabte en la sessió d'investidura del nou alcalde de Terrassa. Miquel Sàmper, líder de la federació, ha confirmat la notícia que en exclusiva havia donatLa Torre. Amb aquesta decisió de l'assemblea conjunta de Convergència i d'Unió s'esvaeixen totes les possibilitats d'un canvi a Terrassa i permeten que Jordi Ballart (PSC) mantingui el càrrec, tot i que els socialistes han perdut dos regidors i s'han quedat amb nou. Una xifra suficient que els hi va permetre guanyar les eleccions de forma clara. 

L'assemblea  va decidir abstenir-se en la votació d'investidura amb el 97 per cent dels vots dels presents. Terrassa en Comú i ERC sumen deu regidors, i per dur a terme la revolta necessitaven els tres de CiU i la de la CUP. Per tant, Ballart tindrà la possibilitat de governar tot i que ho faci en minoria.

Miquel Sàmper, líder de la federació nacionalista, afirma que "des del minut 1" Terrassa en Comú i Esquerra s'han negat a parlar d'un programa conjunt i de formar un quatripartit per governar. El cap de cartell ha remarcat que des de CiU hi havia una voluntat de contribuir al canvi, però que l'actitud de les altres formacions ho ha fet impossible. A més, ha criticat que els seus alcaldables, Xavi Matilla (TeC) i Isaac Albert (ERC) hagin exercit una campanya sistemàtica de pressió sobre Convergència i Unió i sobre la CUP sense oferir res a canvi, traspassant la responsabilitat de fer fora els socialistes. 

Sàmper ha remarcat que no hi hagut cap voluntat per part del duet Esquerra-Terrassa en Comú d'elaborar un programa conjunt i de fer desaparèixer les sigles dels partits. Ni tampoc, ha reblat, de parlar d'un equip de govern amb quatre formacions. El cap de cartell repeteix que en tot moment s'han sentit exclosos, encara que ha reconegut que li feia patxoca viure un moment històric i contribuir al canvi polític a la ciutat.

També ha fet referència a les diferències internes a Terrassa en Comú i a la negativa de tres de les seves cinc formacions a pactar amb ERC. I a entrar a govern. Sàmper considera que aquesta situació desligitima el seu cap de llista i alcaldable, Xavi Matilla.

Sàmper no descarta formar part d'un govern liderat pel PSC, però ho ha condicionat a "un canvi profund en la manera de governar i a un compromís sincer amb el procés sobiranista".