La CUP donarà el vot a Xavi Matilla

La formació assembleària aposta per donar suport al líder de Terrassa en Comú en l'acte d'investidura d'aquest dissabte a l'Ajuntament de Terrassa

Lluïsa Tarrida
12 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:11h
Roc Padró i Maria Sirvent, de la CUP, davant l'Ajuntament de Terrassa
Roc Padró i Maria Sirvent, de la CUP, davant l'Ajuntament de Terrassa | Foto: Lluïsa Tarrida

Roc Padró i Maria Sirvent, de la CUP, davant l'Ajuntament de Terrassa Foto: Lluïsa Tarrida


Abstenir-se o donar el vot a Xavi Matilla. Aquestes eren les dues opcions que la CUP Terrassa tenia sobre la taula i que l'assemblea va validar a l'espera de la reunió d'aquest divendres al matí amb Terrassa en Comú i ERC. Finalment, la formació encapçalada per Maria Sirvent ha decidit donar suport de forma explícita a TeC-ERC-MES. Així, en el ple d'investidura que tindrà lloc aquest dissabte la CUP votarà a favor de fer alcalde Matilla.

Els motius que han empès l'agrupació a emetre aquest vot ha estat l'acceptació per part de Terrassa en Comú i d'ERC de deu punts que consideren essencials i indispensables. No hi ha un document firmat ni tampoc s'inclouran dins de l'Acord pel Canvi d'ambdues formacions però sí que hi ha un compromís tàcit que es tindran presents i que formaran part del programa.

Aquests deu punts -tots de caràcter social, cap en clau nacional- són: la municipalització de l'aigua; la dissolució del G.I.E. i canvi de model policial; una auditoria del deute i de les empreses municipals; forçar als bancs a posar a disposició habitatges de lloguer social; aposta per la masoveria urbana; la transversalitat de gènere a l'Ajuntament de Terrassa; una oficina de reclamacions relacionades amb la sanitat i la participació de la societat civil en el comitè del Consorci Sanitari de Terrassa; i el compromís de no incrementar la superfície urbana més enllà del que ja està estipulat al POUM.

La CUP ha "lamentat" la decisió de CiU d'abstenir-se i facilitar l'alcaldia a Jordi Ballart, recriminant que els nacionalistes han apostat pel bàndol "irrellevància" vers "decència" tancant les portes a un canvi propositiu i real a Terrassa.

D'altra banda, Maria Sirvent ha explicat que seguint el compromís de transparència i com a única regidora de la CUP a l'Ajuntament de Terrassa ha fet una declaració de béns que podrà ser consultada per la ciutadania. Sirvent ha instat a la resta de partits polítics a fer el mateix i posar a disposició dels egarencs les dades patrimonials dels futurs regidors.