Terrassa tornarà a tenir alcalde del PSC

CiU s'abtindrà en la votació d'investidura del proper dissabte i permetrà que Jordi Ballart repeteixi en el càrrec

J.M.O.
12 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:00h
Jordi Ballart, en l'acte de final de campanya a la plaça Lluís Companys
Jordi Ballart, en l'acte de final de campanya a la plaça Lluís Companys | Lluïsa Tarrida

Jordi Ballart, en l'acte de final de campanya a la plaça Lluís Companys Foto: Lluïsa Tarrida


Jordi Ballart tornarà a ser l'alcalde de Terrassa. L'assemblea d'aquesta tarda vespre de dijous de CiU va decidir abstenir-se en la votació d'investidura del proper dissabte 13 de juny, el que permetrà al socialista continuar en el càrrec, atès que no hi haurà una majoria absoluta alternativa.

En un dels moments més durs de la formació, quan ha obtingut els pitjors resultats de la seva història, els seus tres regidors són més decisius que mai i decideixen el color polític del consistori. 

Les fonts consultades per La Torre deixen entreveure que s'ha optat per l'abstenció per no donar suport explícit a un partit contra el que s'ha lluitat els darrers anys a la capital egarenca, i per no fer el joc a ERC i Terrassa en Comú, als que s'acusa de demanar el vot a CiU a canvi de res, i de manifestar-se sistemàticament contra les polítiques de la federació i contra els seus dirigents.

CiU no ha volgut entrar en el joc de Terrassa en Comú i d'Esquerra, que en els darrers dies han repetit per activa i per passiva que convidaven la federació a sumar-se a un projecte de canvi i a acabar amb 36 anys de socialisme a Terrassa. La idea passava per fer alcalde el líder de TeC, Xavi Matilla, tot i que apareixia l'opció de decantar-se pel d'ERC, Isaac Albert, si això podia obrir la porta al "sí" de Convergència i Unió. Terrassa en Comú i ERC sumen deu regidors, i per dur a terme la revolta necessitaven els tres de CiU i la de la CUP. 

S'apunta que a canvi de l'abstenció, que podria estar pactada, segons algunes fonts, el PSC acceptaria que l'Ajuntament se sumés a l'Associació de Municipis Independentistes.