Terrassa posa el punt de mira sobre els edificis i habitatges a mig construir

Cecot, Gremi de la Construcció i Cambra de la Propietat elaboren un seguit de mesures centrades per tal de millorar el sistema immobiliari actual

La Torre
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:18h
El Gremi de la Construcció del Vallès, la patronal Cecot i la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca han mostrat la seva preocupació sobre la situació actual del mercat immobiliari i per la paralització en la construcció de nous habitatges sobretot aquells que conformen el parc d'habitatges des de fa anys i que s'han quedat a mitja construcció.

En aquest sentit, les entitats de manera conjunta han fet públiques un seguit de consideracions sobre la problemàtica. Consideren que cal detectar i identificar els habitatges que actualment tenen llicència d'obres i estan en construcció. En aquest sentit, afirmen, s'ha de comprovar les edificacions respecte de les quals es va atorgar al seu moment la corresponent llicència d'obres, i que avui en dia no disposin de llicència de primera ocupació. L'objectiu és que un cop feta la comprovació, es podrà obtenir el número d'obres que estan pendent d'acabar i la seva localització.

D'altra banda, diuen que cal detectar de tots els habitatges que estan en obra, pendent de llicència de primera ocupació, aquells que tenen una llicència d'obres anterior al 28 de març de 2006 (aquesta és la data d'entrada en vigor del Codi Tècnic de l'Edificació, aprovat pel Real Decret del Ministerio de la Vivienda 314/2006, de 17 de març). Els que estan amb el nou codi tècnic, s'haurà de comprovar quina llicència hi ha; si està vigent, caducada o renovada; i els que estan amb l'antic codi tècnic, si van renovar la llicència i comprovar si compleixen el codi tècnic vigent i quin problema podrien tenir per obtenir la llicència de primera ocupació, ja que per les entitats és un perjudici molt important si no compleixen el codi tècnic per als ciutadans que comprin aquests habitatges.

Un altre dels punts que han posat sobre la taula seria habitatges semi-construïts que adeqüin els projectes amb la normativa actual (tècnica, amb les necessitats de demanda del sector) i fer les conseqüents reclamacions per possibles sancions o actuacions per part de l'administració ja que les llicències d'obres concedides per part de l'administració han de complir la normativa vigent, ja que si algun dia es torna a reactivar l'obra, no complirien les exigències de la nova normativa. "No podran renovar la llicència sinó estan dins de la normativa vigent i, per tant, en tots aquests projectes, l'administració ha d'exigir que compleixin normativa i s'adaptin, si és possible, o es procedeixi al seu enderroc", adverteixen la Cecot, Cambra i el Gremi.