Ballart assoleix l'alcaldia de Terrassa

El cap de Terrassa en Comú aconsegueix el suport d'onze regidors i el del PSC, nou, però al no haver-hi una majoria absoluta l'alcaldia ha estat pel cap de cartell de la llista més votada a la ciutat, que ha estat la socialista

J.M.O.
13 de juny del 2015
Actualitzat el 14 de juny a les 8:54h
Els 27 nous regidors de l'Ajuntament de Terrassa a l'atri
Els 27 nous regidors de l'Ajuntament de Terrassa a l'atri | J.M.O.

Jordi Ballart torna a ser l'alcalde de Terrassa. El cap de cartell socialista ha obtingut nou dels vint-i-set vots en la sessió d'investidura. Són tots els del seu partit. L'altre gran candidat, Xavi Matilla, ha aconseguit el suport d'onze regidors, dos més que Ballart, però no han estat suficients per a assolir la majoria absoluta, que està marcada amb 14. Davant aquests resultats, sorgits d'una votació secreta, el número 1 de la llista més votada ha estat proclamat alcalde. D'aquesta manera, Jordi Ballart continuarà en el càrrec, que ja va assumir el desembre de 2012 quan Pere Navarro va plegar. 

En la sessió d'investidura no hi ha ha hagut cap sorpresa. El PSC ha votat Ballart (nou regidors); ERC (quatre), TeC sis) i CUP (un), s'han decantat per Xavi Matilla. Per primer cop, un candidat socialista obté menys suport que un d'un altre partit. Ciutadans ha apostat pel seu número 1, Javi González.

La clau de voltat ha estat en els vots en blanc. Miquel Sàmper i Gabriel Turmo, de CiU i del PP, han explicat que havien pres aquesta decisió. Una opció que en aquest cas ha beneficiat el PSC. El seu alcalde Jordi Ballart i el seu portaveu, Alfredo Vega, han picat l'ullet un parell de cops a la federació nacionalista, actitud que ha estat recíproca i que fa pensar que en els setmanes o mesos vinents poden passa algunes coses.

Segons la Llei Orgànica de Règim Electoral General, l'elecció de l'alcalde requereix majoria absoluta (14 vots en el cas dels ajuntaments formats per 27 regidors, com ara Terrassa). La mateixa llei estableix que, en cas de no haver majoria absoluta, l'alcaldia correspondrà a la llista més votada. Per aquest motiu, en no obtenir cap candidat la majoria absoluta, la mesa d’edat ha proclamat alcalde Jordi Ballart com a cap de llista de la candidatura que va obtenir més vots a les eleccions municipals del 24 de maig. 

La presidenta de la mesa ha cridat Ballart perquè aquest jurés o prometés el seu càrrec i a continuació li ha lliurat el bastó i la venera o medalla, símbols del poder municipal. Finalment, l’alcalde ha fet el seu parlament i ha donat per finalitzat el Ple, que els membres del Consistori han tancat cantant Els Segadors.