Terrassa en Comú es mulla en favor de la República Catalana

TEC i ERC acorden un document que pretén ser una eina per oferir una alternativa a un govern del PSC a l'Ajuntament

J.M.O.
10 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:03h
ERC i Terrassa en Comú han acordat l'"Acord municipal pel canvi a Terrassa", on TEC es mulla en favor de la República Catalana. En el document, al que ha tingut accés La Torre, s'afirma que es tracta de crear "un espai que tingui la capacitat d'oferir una alternativa real i possible a la continuïtat que representa el PSC, i que doni resposta concreta a allò que els ciutadans van expressar a les urnes amb el seu vot".

Les forces polítiques impulsores del canvi coincideixen en assenyalar que les prioritats han de ser "lluitar contra l’exclusió i la vulnerabilitat social, per sortir tots plegats de les urgències que haurà d’abordar el futur govern de la ciutat: la crisi sense deixar ningú pel camí; impulsar un nou model econòmic i de ciutat inclusiu, equitatiu, sostenible i que proporcioni igualtat d’oportunitats a tothom; organitzar un Ajuntament del segle XXI per construir democràcia, ciutadania i comunitat, tot afavorint l’apoderament, l’autonomia i la cooperació de les persones i els col∙lectius, entre ells i amb les institucions i organitzacions; i facilitar des de l’Ajuntament el dret a decidir de la ciutadania, donant 
suport al procés constituent que promogui el Parlament de Catalunya".


Facilitar des de l’Ajuntament el dret a decidir (text íntegre)
"Una Terrassa protagonista, activa, implicada, necessària i indispensable en l’exercici del dret a decidir el futur polític de Catalunya. La sobirania de Catalunya recau en el poble ­ català. Volem que el govern sortint del 13 de Juny sigui favorable a un escenari de ruptura democràtica i d'inici d'un procés constituent a través de l'exercici de la sobirania popular. ­Promoure i donar suport a les campanyes que puguin realitzar­-se per a reforçar el caràcter constituent de les properes eleccions. Constatem la urgent necessitat de passar de la declaració de sobirania al seu exercici ­Liquidar tots els impostos que abona l’Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya. ­Donar suport a les accions que el Parlament de Catalunya pugui prendre per constituir la República Catalana".