L'INS Torre del Palau, convidat a un congrés a Colòmbia

El centre egarenc és l'única institució educativa europea que participa en el Congreso Internacional de Lectura y Escritura en la Sociedad Global

La Torre
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:05h
L'institut Torre del Palau de Terrassa ha estat convidat a assistir la propera setmana al "Segundo Congreso Internacional Lectura y Escritura en la Sociedad Global", que es celebrarà a la Universidad del Norte de Barranquilla, Colòmbia, del 10 al 12 de juny. És l'única institució educativa europea que aquest any hi participa.

El dia 10 de juny (segons horari de Colòmbia) el director de l'institut egarenc, Evaristo González, impartirà un taller de quatre hores a professorat participant en el congrés, titulat "Estrategias para fomentar la escritura digital a partir de la lectura y de la comunicación oral en la enseñanza no universitaria". El taller, amb l'ús d'ordinadors portàtils, telèfons mòbils i tauletes, farà cinc propostes de treball, experimentades a l'institut Torre del Palau amb alumnes:
- Escriptura d'un relat en format digital.
- La tuiteratura: ús de Twitter a les aules de llengua.
- Ús de WhatsApp a llengua.
- Algunes aplicacions dels telèfons mòbils a les aules de llengua.
- El llenguatge de la públicitat a partir de l'estudi d'alguns anuncis (en format digital)  de productes de gran consum.

I el dia 12 de juny el congrés es tancarà amb una conferència del González titulada "La enseñanza de la lengua desde la prácTICa del aula en la sociedad global", que s'acompanya amb un llarg article del conferenciant i que cada assistent tindrà en format digital. Un dels punts de la conferència i de l'article tractarà sobre la política d'èxit del Departament d'Ensenyament amb la immersió lingüística. L'orador ja avança que "evidentment, es parlarà del català com llengua oficial de l'ensenyament a Catalunya".