Més de 4.000 euros recollits en el sopar solidari de l'Institut Matadepera

La Torre
09 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:00h
Grans i petits van participar en el sopar
Grans i petits van participar en el sopar | Foto: Miquel Badia

El sopar recollia fons per l'ONG Namlo Foto: Miquel Badia


Aquest divendres dia 5 de juny al vespre es va dur a terme la 3a edició del Sopar solidari de l’INS Matadepera per obtenir fons per l’ONG Namlo-Europa, fundada i presidida per l’alpinista Magda Nos, que té diverses escoles al Nepal. Aquest any, els fons recaptats l’ONG els dedicarà a reparar les escoles danyades pels efectes dels terratrèmols ocorreguts aquesta primavera.

El sopar solidari és un esdeveniment organitzat per la Comissió solidària de l’Institut i el grup d’alumnes solidaris Shout it. A part d’aquests dos grups que ho van liderar, més d’un terç dels alumnes del centre van tenir algun tipus de participació en la preparació de l’esdeveniment. Ells, igual que els professors, ho van fer voluntàriament i fora d’hores lectives. També hi van col·laborar comerços del poble i de Terrassa, persones del poble sense vinculació amb l’Institut (com el mateix presentador, que va ser l’actor i professor d’anglès Lawrence Witty) i l’Ajuntament de Matadepera (les regidores de participació, Montse Royes, i d’ensenyament, Carme Querol, van obrir l’acte).
 

Més de 300 persones van participar en l'acte Foto: Miquel Badia


El sopar, obert a tothom, es va dur a terme al gimnàs de l’Institut i va aplegar unes 300 persones (a mig matí del mateix divendres es van esgotar les entrades). Cadascú es portava el seu sopar i pagava l’entrada solidària de 5€ per gaudir de l’espectacle de música, ball i màgia que oferien alumnes i professors del centre. Durant el sopar es va fer una tómbola amb regals oferts per desenes de comerços col·laboradors i també es podien adquirir productes nepalesos i pastissos oferts solidàriament.

Amb tot plegat i afegint la fila zero, es van recaptar més de 4.000 €, que és un rècord absolut en la breu història d’aquest esdeveniment, que després de les edicions del 2012 i 2013, es pretén que sigui biennal. L’Institut considera que aquest és un dels esdeveniments educatius principals de tot l’any, pel que la capacitat d’organització que mostren els alumnes, per ser el resultat del treball de tot el curs i pel que representa del treball en valors.
 

Una de les actuacions dels alumnes Foto: Miquel Badia

 

Grans i petits van participar en el sopar Foto: Miquel Badia