Rull: «Terrassa pot ser una excepció en l'acord d'acceptar la llista més votada»

El coordinador general de Convergència encara deixa una porta oberta a la possibilitat de facilitar el canvi a l'Ajuntament de Terrassa

J.M.O.
08 de juny del 2015
Actualitzat a les 21:02h
Miquel Sàmper i Josep Rull, en l'acte de final de campanya
Miquel Sàmper i Josep Rull, en l'acte de final de campanya | Lluïsa Tarrida

Miquel Sàmper i Josep Rull, en l'acte de final de campanya Foto: Lluïsa Tarrida


El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i dirigents de CDC com el terrassenc Josep Rull van estar d'acord que en la mesura que fos possible es respecti la llista més votada amb vista a governar els ajuntaments catalans. El polític egarenc ha matisat avui que els socialistes ja han deixat de complir l'acord en alguns ajuntaments i en pactes amb ERC han exclòs CiU. Rull ha afirmat que sempre pot haver-hi excepcions, i que "Terrassa en pot ser una".

El coordinador general de Convergència obre una escletxa que semblava gairebé tancada per facilitar un canvi a l'alcaldia i al govern local. Però haurien de canviar moltes coses en els propers dies i abans de la constitució dels ajuntaments el dissabte 13 de juny. Les negociacions romanen obertes i les porta directament el número 1 de CiU a les eleccions del 24 de maig, Miquel Sàmper. 

Per començar, Rull es pregunta què vol dir canvi i què significa, i deixa entreveure que el suport a una proposta amb presència de Terrassa en Comú i d'ERC hauria de passar per arribar a alguns tipus d'acords signats. CiU voldria jugar un paper important en la pel·lícula i no ser un actor secundari. En les files nacionalistes no va caure massa bé que, a parer seu, se'ls aboqués a sobre tot el pes de la responsabilitat del canvi a la ciutat i que no se'ls oferís pràcticament res per votar en la investidura el candidat que presentessin TEC i ERC.

Iceta va assegurar que no és un pacte aplicable a tots els municipis perquè cada lloc és un món: "No hi ha un pacte de tipus general. El que intentem és complir criteris i parlar d'alguns casos concrets".