Terrassa, present en la reunió a Brusel·les del consorci de BETITEX

La Torre
05 de juny del 2015
Els membres de l'Institut Industrial de Terrassa a la reunió
Els membres de l'Institut Industrial de Terrassa a la reunió | Foto: Cecot

Els membres de l'Institut Industrial de Terrassa a la reunió Foto: Cecot


El 12 de maig es va celebrar una reunió del consorci del projecte BETITEX a la seu d’ACC1Ó a Brussel·les. El dia següent, els socis del Projecte varen reunir-se amb el Project Officer de la Research Executive Agency (REA) de la Comissió Europea per a revisar el desenvolupament del Projecte.
 
BETITEX és un projecte de recerca i desenvolupament cofinançat amb fons del 7è Programa Marc de la Unió Europea (FP7/2007-2013), grant agreement nº 606517 i amb un pressupost de 1.560.604 €.
 
L’objectiu del projecte BETITEX és obtenir materials tèxtils capaços de proporcionar protecció enfront a xinxes i paparres, artròpodes d’importància mèdica i veterinària a tot el món. S’espera obtenir una elevada durabilitat de l’efecte repel·lent/insecticida.
 
Durant la reunió, els socis del projecte varen discutir els resultats obtinguts fins la data i la planificació de les tasques a desenvolupar durant els propers 6 mesos.
 
BETITEX té un total de 8 Work Packages (WP) que s’executaran durant 36 mesos per un consorci d’11 socis: 4 associacions empresarials tèxtils: Institut Industrial de Terrassa (Gremi Tèxtil de Terrassa) com a coordinador i ATEVAL, ambdós d’Espanya, CLUTEX de la República Txeca i TEXCLUBTEC d’Itàlia; 3 centres tecnològics: INOTEX de la República Txeca i LEITAT (membre de Tecnio) i TECNALIA, ambdós espanyols i 4 empreses: GEM’INNOV de França, LA INDUSTRIAL ALGODONERA d’Espanya, NILKA de Turquia i SILK&PROGRESS de la República Txeca.
 
El WP1 va finalitzar a l’abril de 2014 amb la selecció dels biocides i els materials tèxtils a utilitzar durant les tasques d’investigació i desenvolupament. El WP2 va finalitzar al gener de 2015 amb un estudi sobre les diferents metodologies per aplicar els biocides als materials tèxtils. Actualment, s’estan desenvolupant el WP3 i WP4. Al WP3, s’està realitzant un estudi i definició de la metodologia per assajar els teixits amb efecte antixinxes i antipaparres. Al WP4, els socis involucrats estan tractant i assajant la capacitat dels materials tèxtils per a proporcionar l’efecte repel·lent o insecticida.