Els capdidats a Capgròs exposen les seves virtuts

El Casinet de l'Espardenya ha organitzat una festa aquest dissabte a la plaça Vella on els aspirants al títol s'han presentat davant de la ciutadania

J.M.O.
06 de juny del 2015
Actualitzat el 07 de juny a les 11:59h
Els capdidats a Capgròs de Terrassa han exposat totes les seves virtuts
Els capdidats a Capgròs de Terrassa han exposat totes les seves virtuts | Cristóbal Castro

L'acte de presentació dels capdidats a Capgròs s'ha fet aquest dissabte 6 de juny a les set de la tarda a la plaça Vella de Terrassa. Els aspirants han defensat la seva capdidatura davant de la societat terrassenca, que després ha tingut el dret de votar-los en funció de les seves qualitats i els seus mèrits. L'interès que desperta la festa creix any rere any. En l'edició d'enguany hi han estat presents onze dels dotze, tot un rècord. Només ha fallat Toni Padrós.

Rosa Aguado s'ha mostrat disposada a continuar treballant per aconseguir una ciutat millor i ha criticat l'IVA cultural. Carme Ballesteros s'ha compromès a córrer la cursa de Festa Major amb el capgròs i ha reclamat que una esportista entri en el selecte grup dels escollits. Valentí Grau ha reblat que Terrassa és coneix a Nova York gràcies al jazz. Miquel Mallafré ha explicat la història del seu cap, des de petit d'una mida exagerada. Keko Martínez ha promés fer un capgròs ple de botifarra amb mongetes del ganxet si és l'escollit i ha reclamat que cal inventar l'olla terrassenca. Santi Rius, emocionat com tothom, ha recordar que el seu blog Records de Terrassa és una eina que permete recordar les petites coses del passat que no apareixen als llibres d'història. Òscar Muñoz ha llegit un poema, mentre que David Traver ha recollit una idea de Carles Llongueras: asseure a la sala de plens de l'Ajuntament els 33 capgrosssos de l'any. Vaxi Màgic ha fet un brindis de foc, Maria Teresa Vert ha fet una glosa a Terrassa i Gemma Humet ha llegit un text que explicava qui és.

El Casinet de l’Espardenya ha proposa que el Capgròs de l’Any 2015 surti dels següents capdidats:
 
Llista de Capdidats 2015 (ordre alfabètic)
Rosa Aguado: Actriu de teatre, doblatge i de ràdioteatre. Agitadora cultural, directora de l'escola d'interpretació "Acció Teatre", ha participat en incomptables sèries i pel·lícules. Una de les grans actrius terrassenques.

Carme Ballesteros: Corredora incansable. Quan encara ningú tenia la febre del running, ella ja corria pels carrers de la ciutat. Una atleta pionera amb totes les lletres, que encomana la seva passió a molts aficionats i que surt a copa per cursa, ja no se sap on les deu guardar.

Valentí Grau: Ànima del Festival de Jazz de Terrassa. Sense ell dificilment Terrassa estaria en el mapa del jazz mundial. Poca gent té tanta cultura musical com ell i tan ben ordenada, molt més que els llibres de la seva anyorada llibreria. 

Gemma Humet: Cantant exquisida i parella musical de músics com Toti Soler, Toni Xuclà o Pau Figueres. Acaba de treure el seu primer disc en solitari amb composicions seves "Si canto enrere". 
  
Miquel Mallafré:  Mestre d'història de l'art retirat, músic i cantant dels mítics "Huapachà Combo". Polemista incansable, toca el voraviu a tothom ja sigui a la cara o a través de les xarxes socials.

Keko Martínez: Xef del restaurant "El cel de les oques", impulsor de Cuina Vallès i promotor incondicional de la cuina catalana de qualitat. Per sort pels pal.ladars terrassencs un dia va decidir deixar de ser advocat per posar-se als fogons.

Òscar Muñoz: Actor amb gran projecció. L’hem vist a la tele i al teatre amb actuacions memorables. Un crack de la interpretació que porta el nom de la ciutat allà on va.

Toni Padrós: Cineasta i artista amb lletres grans. Ha fet un treball impressionant i de gran qualitat però incomprensiblement no ha tingut el reconeixement que mereix.

Santi Rius: Ja sabia el què eren les noves tecnologies abans que s’inventessin. Sempre a punt, sempre present, per divulgar i fer participar tothom de la memòria històrica de la ciutat.

David Traver: Programador i dinamitzador musical sempre en marxa. Coordina el Bucs de la Baumann i els concerts del cafè-bar dels Amics de les Arts. Home de barri i membre actiu de la Papallona de St Pere. 

Vaxi Màgic (Xavi Salvador): Faquir, mag i personatge inclassificable. Activista a la Fira Modernista, personatge solidari i corredor excèntric de la Mitja Marató. L’hem vist corrent descalç, lligat amb una corda, amb els ulls embenats...

Mª Teresa Vert: Una de les millors veus que ha donat la nostra ciutat. Meravellosa soprano, dinamitzadora de corals d’èxit i col.laboradora solidària en mil i una causes.

Per a públic escarni, les llistes fantasmes dels partits.