El Cine-Club commemora el centenari d'Orson Welles

La Torre
03 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:53h
'Campanadas a medianoche' es projectarà aquest dijous
'Campanadas a medianoche' es projectarà aquest dijous

El proper dijous 4 de juny, a les 10 del vespre, a la sala Vancells del Cercle Egarenc, el Cine-Club d'Amics de les Arts i JJ.MM. commemora el centenari d'Orson Welles amb la projecció en versió original subtitulada de "Campanadas a medianoche", un drama ambientat durant la Guerra dels Cent Anys i inspirat en fragments i personatges de les obres de Shakespeare "Enric IV", "Enric V", "Ricard III" i "Les alegres casades de Windsor". Era la pel·lícula preferida de Welles i està considerada la seva obra més madura. Es va rodar en part a Catalunya. Entrada lliure.

"CAMPANADAS A MEDIANOCHE" (1965) d'Orson Welles, amb Orson Welles, Keith Baxter, John Gielgud, Jeanne Moreau, Fernando Rey  i Ralph Richardson com a narrador, va obtenir el Premi Especial a Cannes 66. Ha estat escollida pel British Film Institute com una de les 10 millors pel·lícules de la Història  del Cinema.

La Col.legiata de Sant Vicenç de Cardona, que representa el palau reial, va acollir dues setmanes de rodatge ara fa 50 anys, durant les quals es va filmar la quarta part del metratge total. Welles també va rodar plans i escenes a Berga, Barcelona, Madrid, Àvila, la província de Sòria, Euskadi i Navarra.

Per a la famosa seqüència de la batalla, aclamada pel so i el muntatge, el director es va inspirar en el quadre de Velázquez "La rendición de Breda". Tot i que és molt espectacular, només hi van participar 180 extres. Es va filmar en 10 dies a la Casa de Campo de Madrid però van fer falta 6 setmanes per a muntar-la. Aquesta seqüència ha influenciat cineastes com Steven Spielberg ("Salvar al soldado Ryan"), Mel Gibson ("Braveheart") i Kenneth Branagh ("Henry V").