Quin és el pitjor moment del dia per prendre cafè?

Europa Press
10 de juny del 2015
990_1433251091cafe
990_1433251091cafe

Entre la gent que beu cafè, és normal que la primera tassa es prengui a primera hora del matí quan, després de llevar-se, fa falta una mica d'ajuda per afrontar el dia. Però resulta que, segons el canal de ciències canadenc AsapScience de Youtube, prendre cafè tant d'hora no és la solució per despertar el nostre cos, sinó que és la causa de que estigui adormit. 

En un vídeo de gairebé dos minuts, AsapScience explica com el cos, a través del ritme cardíac, allibera una hormona anomenada cortisol, que és la responsable d'augmentar el nivell d'alerta del cos per despertar-lo. Aquesta hormona, segons explica el canal canadenc, té el seu primer augment entre les 6 i les 10 del matí (en especial entre les 8 i les 9), fet que implica que si es pren cafè durant aquesta franja, s'aconsegueix que el cos produeixi menys cortisol i el seu lloc l'ocupa la cafeïna. 

D'altra banda, el cos va desenvolupant una resistència natural a la cafeïna, amb la qual els cafeters, a primera hora del dia, se sentiran cada vegada menys necessitats i menys afectats pel cafè, fet que implica que estaran més cansats. 

Els pics horaris en els quals produïm més cortisol són a la 1 del migdia i entre les 17:30 i les 18:30. El millor seria evitar beure cafè a aquestes hores i fer-ho, per exemple, al migdia, per aconseguir mantenir el cos sempre despert. Al contrari, és entre les 3 i les 4 de la matinada quan el cortisol es troba en el seu nivell més baix. D'aquesta manera, si es vol passar la nit en vetlla el millor seria prendre's una tassa de cafè durant aquestes hores.