Podem Terrassa rebutja qualsevol pacte amb ERC

El Consell Ciutadà i l'assemblà del cercle egarenc aposten per majoria ser el primer partit a l'oposició | La formació liderada per Aníbal Garzón considera que aliar-se amb els republicans seria "violar els principis de pactar amb partits que han dut a terme polítiques de l'austeritat"

La Torre
01 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:51h
Assemblea de Podem Terrassa
Assemblea de Podem Terrassa | Podem Terrassa

Podem Terrassa, unes de les formacions que comforma Terrassa en Comú, va celebrar Consell Ciutadà, en un plenari que va aplegar els militants egarencs més actius per tal de definir quines estratègies hi ha sobre la taula i quines es consideren viables. I es va rebutjar qualsevol tipus de pacte amb ERC per governar. Però, avui mateix, els alcaldables de TEC i d'Esquerra, Xavier Matilla i Isaac Albert, han escenificat un acord total.  ERC i Terrassa en Comú es presenten amb un sol projecte i volen formar equip de govern a partir del dia 13 de juny. 

L'agrupació liderada per Aníbal Garzón va plantejar tres possibles opcions:


1- Un pacte entre PSC i TEC, pel simple fet que la seva unió sumaria més de 15 regidors.
2- Un pacte entre ERC i TeC per obtenir una suma de 10 regidors per sobre dels 9 del PSC. "Aquest pacte necessita a més el suport d'una altra força política com CiU que no es quedarà amb les mans buides aprovant aquesta investidura", van afirmar.
3- No fer cap pacte de govern i vestir-se del rol de principal oposició al PSC, fent un doble joc. D'aquesta manera, argumentaven "es tractaria d'enfortir la democràcia representativa amb acords de polítiques concretes amb altres forces en benefici de la ciutat i trencar d'aquesta manera amb l'hegemonia del PSC" alhora que es podria seguir "treballant amb la ciutadania i els barris, tenint ara instruments institucionals per desemmascarar la política de la casta local, per potenciar la democràcia participativa i evitar els alts nivells d'abstenció en un moment d'emergència social i seguir treballant per un veritable canvi estructural en profunditat". 

En la votació del plenari de Podem Terrassa, el 97% va votar per la tercera opció i es va obtenir el 3% d'abstenció de manera representativa. La primera i segona opció van ser rebutjades per complet. Es va considerar que un pacte directe amb ERC, i CiU per darrere, era "violar principis de Podem de pactar amb partits que han dut a terme polítiques de l'austeritat a favor d'uns pocs, retallades en Salut o Educació a nivell de Catalunya mentre justificaven amb el seu front sobiranista". L'agrupació subratlla que "defensem el Dret a Decidir, però a tot, també en el social i en l'econòmic".

A més, Podem Terrassa també va posar sobre la taula que pactar amb ERC és també pactar "amb antics càrrecs de l'antic govern del PSC com Carme Labòria, número dos d'ERC i antiga tinent alcalde al govern de Jordi Ballart. Podem Terrassa no vol canvi de noms en el poder sinó un veritable poder del canvi".


Missatge a la resta de partits de TeC

Aquest dissabte 30 de maig, es va celebrar la V Assemblea General de Terrassa oberta als inscrits a Podem i a tota la ciutadania de Terrassa. Després de la presentació de la situació política post-electoral i el torn de paraules a qualsevol dels assistents, superant 140 persones, es va passar finalment a la votació amb el següent resultat:

1- Pacte de govern amb PSC; 1,25% dels vots
2- Pacte de govern amb ERC i suport de CiU; 2,5 % dels votants
3- Oposició forta contra el govern municipal; 96,25% dels votants

D'aquesta manera, Podem Terrassa "tant pels seus principis essencials d'escoltar i empoderar a la ciutadania com complint amb els reglaments interns que es van aprovar en la confluència de TeC (document organitzatiu i codi ètic)" posa sobre la taula la importància de "consultar a la ciutadania per a estratègies tan essencials com el rol polític que s'executarà durant els 4 propers anys". Podem Terrassa afirma que la seva agrupació ha consultat a les bases i demanda que tots els actors de la confluència es comprometin a això per realitzar conjuntament una Assemblea Ciutadana oberta que defineixi finalment el full de ruta.