​Agressió a un àrbitre en un partit de cadets d'hoquei

El president dels de Can Salas s’ha posat en contacte amb el col·legiat per transmetre-li de part de tot el club el rebuig cap a l’agressió que va patir

J.M.O.
31 de maig del 2015
Actualitzat a les 23:19h
L'agressió a un àrbitre presumptament per part de dos pares de jugadors del cadet de l'Atlètic Terrassa ha revolucionat el món de l'hoquei, on aquests fets són pràcticament desconeguts. L'esport es caracteritza pel joc nét i les seves entitats i institucions en fan bandera.

El Club Egara i els de Can Salas es jugaven jugar la final del Campionat d'Espanya i els ratllats van guanyar 2 a 1 trobaven al Club de Campo. Quan l'arbitre va xiular el final dos dels pares de nois de l'Atlètic van saltar a la gespa i el van colpejar. Jugadors dels dos equips i espectadors van intervenir per aturar la baralla. El col·legiat, amb ferides lleus, va aconseguir identificar tots dos autors i va presentar una denúncia a la Policia Nacional. 

Josep Maria Biosca, president de l'Atlètic Terrassa, lamenta i condemna els fets i manifesta que en la reunió de junta de la propera setmana de ben segur que es prendran mesures dràstiques contra els autors si es confirma tot el que sembla que va passar. A més, espera que des de la Federació no hi hagi sancions contra el club ni en surtin esquitxats els més menuts. Que els pares estiguin molt localitzats podria ajudar. 

El  secretari general de la Real Federación Española de Hoquei, José Antonio Gil, ha manifestat a La Torre que sent repugnància pel que ha passat i que lluitarà per evitar que es repeteixin, tot i que considera que ha esta un cas aïllat. La RFEH vol actuar amb cautela i sense presses per analitzar què ha passat exactament i per decidir quin tipus de mesures sancionadores es prenen, si és que s'escauen. José Antonio Gil recorda que l'hoquei és un esport, que la formació de persones és l'eix sobre el que gira tot,  i que potser caldria fer veure als pares que els insults al rival, als àrbitres i de vegades a l'entrenador del propi equip sobren. El secretari es pregunta què han de pensar els fills quan veuen els seus pares cridar i, aquesta vegada, fins i tot agredir.


Comunicat de l'Atlètic Terrassa

"L’Atlètic Terrassa Hockey Club lamenta i condemna enèrgicament l’agressió a un àrbitre al finalitzar el partit que enfrontava l’Atlètic Cadet amb el Club Egara, corresponent a l’última jornada de la fase de grups del Campionat d’Espanya, per part de dos pares de jugadors de l’Atlètic.
 
El President de l’Atlètic ja s’ha posat en contacte amb el col·legiat per transmetre-li de part de tot el club el rebuig cap a l’agressió que va patir. De la mateixa manera, el club es posa a la disposició de totes les institucions que ho requereixin per tal d’aclarir els fets de la manera més ràpida i efectiva possible.

La Junta Directiva de l’Atlètic Terrassa es reunirà a principis de setmana per analitzar la situació i decidir quines accions contundents s’emprendran davant un fet tan greu i intolerable pel nostre club, que no té cabuda a la nostra concepció d’aquest esport tan noble que és i ha estat sempre l’hoquei herba."