Jornada formativa per a 200 monitors d'entitats de lleure de Terrassa

Durant la diada es realitzaran 9 tallers de manera simultània

La Torre
29 de maig del 2015
El Centre Cívic President Macià i el Casal de la Gent Gran Sant Pere Nord acolliran demà dissabte, 30 de maig, la 14a Diada de Tècniques de Lleure Educatiu. Aquesta jornada de formació intensiva està organitzada pel Servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de l’Escola de Formació Pere Tarrés, l’Escola Lliure El Sol, l’Aula d’Esplai del Vallès i Creu Roja.

L’objectiu de l’activitat és el de contribuir a la formació dels monitors i monitores per millorar la tasca educativa que duen a terme amb infants i joves i alhora oferir un espai d’intercanvi d’experiències, recursos i reflexions entre les entitats participants. A la jornada hi assistiran més de 200 joves que realitzaran activitats d’estiu, com ara colònies, casals, rutes i campaments.

De 9.30 a 14 hores s’impartiran nou tallers de manera simultània amb continguts escollits a partir de les necessitats de formació detectades entre els monitors i les monitores, posant especial èmfasi en les activitats que permetin als infants potenciar la seva creativitat, la prevenció de riscos en les activitats d’estiu i l’atenció als infants i joves amb necessitats especials. Les tècniques escollides són: primers auxilis, educació ambiental, jocs crítics, abordatge de conflictes entre infants i monitors, eines per treballar amb infants en situació de risc, atenció a la diversitat, dinàmiques d’autoestima, jocs per a diverses edats, manualitats per material reciclable, i com crear contes i explicar-los.

Terrassa disposa de 25 esplais i caus repartits per tots els districtes, que ofereixen activitats a infants i joves entre 3 i 17 anys. La formació que rebran demà els monitors i monitores es veurà revertida directament en els aproximadament 2.800 infants i joves que aquest any realitzaran activitats d’estiu.