El PSC Terrassa ofereix un pacte a ERC, CiU i CUP

Els socialistes plantegen un acord de bases a partir de 7 grans pactes que permetin "construir una àmplia majoria per una Terrassa millor"

La Torre
29 de maig del 2015
Actualitzat el 30 de maig a les 8:30h
Aquest divendres, els PSC Terrassa ha donat per tancada la primera ronda de converses amb les forces polítiques amb possibilitats d'acostar posicions. Davant el que considera negativa repetida de Terrassa en Comú d'arribar a un acord, els socialistes, el partit de Jordi Ballart, es plantegen explorar a partir d'ara les possibilitats d'arribar a un "pacte de ciutat" amb ERC, CiU i CUP. Ho fan a partir d'un document programàtic de bases per construir el que esperen que sigui "una àmplia majoria social i política que impulsi el progrés de la ciutat de Terrassa a partir de 7 grans pactes i 22 mesures concretes". Totes les forces sumen 17 regidors, 9 del PSC, 4 d'ERC, 3 de CiU, i 1 de la CUP. Queden fora de l'acord TEC (6), C's (3) i PP (1). La proposa del PSC depassa en 3 regidors la majoria absoluta.

Els àmbits en els quals se situen les propostes d’acords entre partits són: Pacte per la Terrassa social i l’habitatge; Pacte per la creació de nous llocs de treball; Pacte per l’ètica, la transparència, la proximitat i la participació ciutadana; Pacte per la gestió de l'aigua; Pacte per la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal; Pacte per la capitalitat i el lideratge territorial; Pacte pel dret a decidir.

Aquesta proposta es planteja com un document de bases per a un autèntic "Pacte de Ciutat", a partir del programa electoral del PSC i amb la necessària "flexibilitat i coherència" per possibilitar l’aproximació entre els diferents programes. En els propers dies, Jordi Ballart es reunirà amb els agents econòmics i socials de la ciutat per presentar-los aquest document escrit.

L’objectiu final és "aconseguir construir una majoria prou àmplia centrada més en els interessos de la ciutat i dels ciutadans i ciutadanes", és a dir, els programes electorals, que no en "buscar fórmules partidistes de repartiment del poder, com ha fet ja alguna formació política". 

L’interès principal del PSC és "complir els compromisos amb els terrassencs i terrassenques, buscar espais per al diàleg i l’entesa i garantir la màxima solidesa i estabilitat de l’Ajuntament per afrontar els reptes de futur de la nostra ciutat", han afirmat.
 

L'acord plantejat pel PSC a CUP, ERC i CiU