L'ACA diu que Terrassa ha refusat ajuda per paliar els efectes de les ventades

L'Agència Catalana de l'Aigua ) ha contestat a l'Ajuntament que el manteniment de les lleres "és una competència municipal"

Europa Press
29 de maig del 2015
Actualitzat el 01 de juny a les 17:35h

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha contestat a l'Ajuntament de Terrassa que el manteniment de les lleres que transcorren dins de la zona urbana "és una competència municipal". L'ACA respon així a les crítiques del Consistori, que aquest dijous ha anunciat que posarà en marxa la neteja de la vegetació en rieres i torrents perquè, tot i que considera que és competència de l'ACA, aquesta no ho assumeix.

De fet, l'Ajuntament i l'ACA tenen oberts contenciosos judicials per la titularitat del manteniment. D'altra banda, l'ACA ha assegurat que el Consistori "ha refusat" que portin a terme unes actuacions valorades en 79.000 euros per pal·liar els efectes de les ventades i riuades del 2014. En un breu comunicat, l'ACA ha defensat que el manteniment de les lleres que transcorren en tram urbà és competència municipal i que, per tant, no els correspon portar a terme aquesta acció. Defensen que diverses resolucions judicials així ho diuen.

En canvi, l'Ajuntament ja va explicar fa uns mesos que consideren que l'ACA va fer un "canvi de criteri" el 2012, quan va passar a considerar aquest manteniment competència local. Per això, s'hi van mostrar en contra i van interposar un contenciós administratiu. El novembre del 2014 es va notificar la resolució judicial a l'Ajuntament però aquest va considerar que no entrava ni clarificava la qüestió i per això va interposar un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que està pendent de resolució.