El Parlament dóna suport als treballadors de l'Hospital

L'agrupació local del PSC va presentar a través del seu grup parlamentari una proposta de resolució que instava al Govern a posar-se al costat de les reivindicacions del personal del Consorci Sanitari de Terrassa

La Torre
29 de maig del 2015
Actualitzat el 30 de maig a les 7:40h
La proposta presentada pel Grup Socialista demana que el Govern Català doni suport a les reivindicacions laborals dels professionals del Consorci Sanitari de Terrassa.  ha mostrat la seva satisfacció per l'aprovació d'aquesta proposta, que la mateixa formació local va impulsar fins al Parlament de Catalunya mitjançant el Grup Parlamentari Socialista.

Aquest dijous s'ha celebrat la Comissió parlamentària de Salut i en aquesta sessió s'ha donat llum verda a la proposta presentada pel grup parlamentari socialista en què es demana explícitament que el Govern català "es solidaritzi amb els treballadors i les treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa i doni suport a les seves reivindicacions per tal de millorar les condicions laborals de la plantilla". Tot i les vuit abstencions del grup de CiU, la proposta ha estat aprovada amb el suport de la resta de grups polítics.

Aquesta mateixa proposta també insta al Govern de la Generalitat "a assignar, a través del CatSalut, els recursos necessaris per la prestació de l'assistència sanitària corresponent a la població assignada al Consorci Sanitari de Terrassa i especialment, per tal que els temps d'espera pels diferents actes sanitaris es situïn com a mínim, en la mitjana dels de la resta de centres hospitalaris de Catalunya".

I així mateix, el document aprovat aquest dijous insta "a garantir els recursos econòmics suficients al Consorci Hospitalari de Terrassa per tal que tots els seus treballadors cobrin la catorzena paga o la part proporcional equivalent deduïda de llur salari".

Des del PSC de Terrassa han reafirmat el seu suport a les reivindicacions laborals dels professionals del CST. Ja en el ple municipal de Terrassa, els socialistes van presentar una proposta de resolució en aquesta mateixa línia, que va ser aprovada i que, a causa de l’impuls fet des de l’agrupació local, també ha arribat al Parlament català. En aquest sentit, els socialistes locals s’han compromès a seguir acompanyant els professionals del Consorci Sanitari de Terrassa en la seva lluita per una sanitat pública, de qualitat i amb unes condicions labores dignes.