No de CiU a fer alcalde Xavi Matilla?

La Torre
28 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:20h
Miquel Sàmper a la tradicional enganxada de cartells
Miquel Sàmper a la tradicional enganxada de cartells | R.C.

Miquel Sàmper, número 1 de CiU a les eleccions del 24 de maig, hauria dit que s'oposa a donar suport a TEC i ERC per fer alcalde Xavi Matilla. Fonts properes a les negociacions consultades per La Torre afirmen que les condicions que posa sobre la taula són inassumibles i diuen que la seva impressió és que són excuses de mal pagador (en paraules literals). No ha estat possible contactar amb Sàmper per saber la seva versió sobre la darrera reunió. Però les fonts consultades repeteixen que el líder nacionalista ara ha canviat el discurs i ha passat del "sí" de fa uns dies al "no" d'ahir.

Si es confirmés que CiU, per activa o per passiva, permet que el socialista Jordi Ballart es mantingués a l'alcaldia faltaria veure com ho veurien les bases de la formació nacionalista, que en general aposten per un canvi a l'equip de govern de Terrassa.

Posats a fer especulacions, es podria obrir una altra finestra, que el candidat a l'alcaldia fos Isaac Albert, el sobiranista més votat, i no Matilla. Esquerra, CiU i la CUP sumen 9 regidors. La possibilitat no estaria mal vista per Terrassa en Comú i podria sumar-s'hi.